Salatele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:32

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati.

Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii.

Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in rotund, foile verzi. Otetul se combina o parte cu 2 parti de apa sau se adauga in ulei, usturoi si sare dupa gust. Sarea se pune la salata verde inainte de servire, altfel se inmoaie.

Pentru ca legumele fierte pentru salata sa-si pastreze culoarea, in special cele verzi, trebuie sa fie fierte la foc iute, in multa apa clocotita cu sare, in vas fara capac. Datorita aburului se vor ingalbeni.

Dupa ce au fiert se scurg intr-o sita si se stropesccu apa rece pana se racesc complet.Astfel se fierb spanacul, mazarea, fasolea pastai, conopida, dovleceii.

Se mai poate adauga putin bicarbonat in apa in care fierb legumele (1/2 lingurita la 3 litri de apa) pentru o culoare cat mai naturala.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]