Stiati ca...?

Postat de babi5 in Tipsuri pe 9 Mar 2013, 10:40

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

"Cu toti  avem prin bucatarie vase de lut mostenite eventual de la  bunici (Acestea fiind o adevarata comoara daca le avem ). Dar in timpurile noastre folosim mult inoxurile, tefloanele si mai nou (formele  de silicon ). Nu este greu sa credem ca stramosii paharelor de cristal si ulcelelor si a farfuriilor  de portelan au  fost ulcelele si castroanele de lut. Cu atit mai mult, nici nu remarcam diferentele cind mincarurile sunt pregatite in cuptorul cu microunde sau sunt pregatite in mod traditional.  In schimb bunicii nostri cunosteau foarte bine toate subtilitatile prepararii mincarurilor la  vatra. Fie  ele vase de lut alb, rosu sau cafeniu. Pentru  fiecare exista o destinatie speciala. De exemplu, cel mai aromat  ceai se face in ceainicul de ceramica  alba, iar laptele se prinde cel mai bine in ulcele de lut cafeniu. Vasele de pamint ars s-au folosit mult timp si de catre vraci si tamaduitori in medicina traditionala. Si in zilele noastre se recomanda pastrarea plantelor uscate si a mirodeniilor in recipiente de lut. Putini stiu ca in zilele noastre eschimosii  folosesc argila in alimentatie. Nu orice fel de argila bineinteles, ci numai argila alba ,numita "grasimea pamintului " . "

Comentarii (14)

12.03.2013, 09:04

Multumesc carla27carla de prezenta si comentariu

20.03.2013, 12:27

foarte interesant, ce-i drept ca sarmalele nu ies nicaieri mai bune ca intr-un vas de lut

20.03.2013, 13:40

si sarmalele si friptura sunt nemaippomenite CookieMonster pup fata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]