Ingrediente:
-1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi)
-250 g mascarpone
-200 ml frisca lichida Pilos
-2 linguri zahar pudra
-250 g capsuni proaspete
Sos de capsuni:
-400 g capsuni congelate
-2 linguri zahar
-50 ml apa
Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua linguri din sosul de capsuni.
Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii (12)
19.04.2016, 10:03
19.04.2016, 13:14
Excelent