Uleiuri aromate

Postat de Miha in Condimente pe 30 Sep 2011, 09:39

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Uleiuri aromate

Ulei racoritor

Mugurii si acele coniferelor de diferite soiuri se pun la uscat, apoi se pun intr-un recipient de sticla. Se toarna deasupra ulei de masline si se tine vasul la soare vreme de 2 saptamani. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.

Intrebuintare:

Acest ulei va da o aroma deosebita preparatelor din carne, pregatite la gratar. Se adauga cateva picaturi la inghetata si la bauturile racoritoare de vara. Mai poate fi folosit si pentru parfumarea aerului din camera, prin incalzirea recipientului in care este pus.

In acelasi mod se pot prepara uleiuri aromate cu rozmarin, petale de trandafiri, cimbrisor, sunatoare, busuioc, marar sau menta. Toate plantele aromate sunt bune pentru prepararea acestor uleiuri folosite la aromarea si condimentarea mancarurilor, dar au si proprietati medicinale, pastrand proprietatile plantelor macerate.

Ulei de levantica

Se umple un recipient de sticla cu flori uscate de levantica, fara a fi indesate. Se toarna deasupra ulei de masline. Se tine vasul la soare timp de 2 saptamani, timp in care se agita de cateva ori pe zi. Se strecoara si se tine intr-un recipient de culoare inchisa.

Intrebuintare:

Se foloseste pentru parfumarea incaperilor, dar are si proprietati medicinale. Calmeaza durerile de cap, inducand o stare de calm. In alimentatie se foloseste la aromarea salatelor de fructe si a inghetatelor.

Ulei cu parfum de sarbatoare

Pentru acest ulei cu parfumul "sarbatorilor de iarna", se folosesc condimente parfumate, iuti: scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir. Se poate prepara in orice anotimp, dar este important ca vasul sa fie tinut la caldura si la soare. Condimentele, in cantitati egale, se pun intr-un vas de sticla si se acopera cu ulei de masline. Dupa 2 saptamani se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.

Intrebuintare:

Se foloseste pentru parfumarea aerului din incapere, iar in alimentatie este folosit pentru a aroma preparate din carne, pateuri sau budinci.

 

Comentarii (6)

04.10.2011, 14:36

Multumesc frumos draga mea Criss, atat de draguta esti...

04.10.2011, 14:36

Roxy Lau

17.06.2012, 00:28

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]