claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI135
Retete / Pizza

Pizza casei

In Pizza la 25 Ian 2019

Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem uleiul si mai framantam vreo 5 min. Lăsăm la crescut cat timp pregătim "umplutura"....

Painici cu lapte si cartofi

In Piine la 7 Ian 2019

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine. Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so...

Paine bradut

In Piine la 11 Mai 2017

  Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si elastic. La final, m- am adaugat untul putin cate putin, continuand framantarea. Am lasat aluatul la...

Mamaliga clasica

In Piine la 24 Oct 2016

Punem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam  250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din cand in cand amestecam in tuci sa nu se prinda. Cand spuma s-a dus aproape de tot, mai punem niste...

Scovergi taranesti

In Piine la 21 Oct 2016

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina  faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si...

Chifle

In Piine la 4 Dec 2014

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca...

Placinte cu branza

In Piine la 15 Oct 2014

Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html . Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut. Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am...

Paine de casa cu cartofi

In Piine la 5 Mai 2014

Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert ca pantru piure, in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, scurgem apa , pe care o oprim, si o lasam sa se raceasa, pasam cartofii si ii amestecam cu untul si cu cca 100 ml lapte; adaugam si sarea din reteta la piureul de cartofi....

Paine "Iepurasi"

In Piine la 24 Apr 2014

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute. Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care...

Painici Dukan cu chimen si chili

In Piine la 26 Mar 2014

Cantitatea este pentru 3 zile de croaziera - adica au revenit 5 painici pe zi Se bat ouale cu sarea cu o furculita, apoi adaugam laptele batut. Ingredientele uscate le-am amestecat cu drojdia, apoi le-am adaugat putin cate putin peste oale batute. Le lasam la hidratat cca 15-20 minute, pana...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]