publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de legume cu fasole verde
- In oala pentru supa punem margarina cu ceapa tocata la calit si lasma pana se inmoaie putin. adaugam usturoiul tocat si el si apoi legumele: morcovii curatati si taiati rondele mai mari; ardeiul taiat cuburi, dovlecelul curatat si taiat bucati mari,cateva pastai de fasole taiate bucati,...
Ciorba de carne de porc cu legume
Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot luam spuna care se formeaza deasupra. Apoi adaugam sare. Pregatim legumele. Morcovii si patrunjelul se curata si se taie cubulete. Ardeiul se taie si el cubulete. Ceapa se taie marunt si prazul se taie...
Pui fricassé
- Transati puiul in bucati potrivite ; le puteti condimenta in prealabil cu sare, piper, lamaie, usturoi si putin vin alb si il puteti tine o zi la frigider. - Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt cu margarina si ulei de masline. O lasam sa se caleasca la foc mediu, pana devine moale si...
Red Velvet Cheesecake
- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine biscuitii si ii nivelam uniform, fara a lasa margini. Dam la rece putin pana pregatim crema. -...
Cupcackes red velvet
- Cupcakeurile se fac repede si foarte simplu: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, cacaoa si apoi adaugam restul ingredientelor: ouale, untul, laptele , vanilia si coaja de lamaie. Mixam totul bine sa se omogenizeze si la final adaugam colorantul rosu. - Impartim in...
Tocanita de pipote picanta
Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei...
Turtite de orez cu peste
Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta de tomate si orezul. Calim 1 minut si adaugam apa (2 cani). Punem sare si piper alb. Lasam sa fiarba...
Spaghete cu pui
Punem spaghetele la fiert; carnea se fierbe in prealabil si se desface de pe oase in bucati mici. Eu am folosit carne de la pulpe, aripi, piept, amestecate. Intr-o tigaie punem ardeiul la calit cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt. Daca va place picant, adaugati si un chilli...
Tarta de pui cu legume
Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider . Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se...
Desert reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare). Lasam sa se...
Paine cu branza si carnati
- Taiem un capac la paine si o scobim. Ideala este painea de casa , cu coaja groasa si tare. - Cascavalul razuit il amestecam cu carnatul taiat cubulete ff mici , ceapa razuita si usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin (doar cateva crengute) si adaugam maioneza cat cuprinde ( sa lege bine...
Muffins de ciocolata 2
- Am pus pe bain marie sa se topeasca ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul. Am lasat la aburi pana s-a format o crema. Am amestecat cu mixerul la viteza mare ca sa se raceasca . - Amestecam faina cu praful de copt , sarea si zaharul si aduagam deodata la ciocolata , mixand totul bine....
Piept de pui cu sos alb de ciuperci
Pieptul de pui se feliaza in bucati potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi si stropim cu vin alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a-l gati. In tigaie punem ulei de masline la incins si adaugam feliile...
Tarta rustica cu mere si prune
- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute. - Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele...
Cotlet de porc cu sos de piper
Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat. Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam vinul alb (cca 1/2 pahar) si boabele de piper zdrobite in morjar. Lasam sa scada vinul si...
Risotto de somon
Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana...
Dourada cu legume la cuptor
Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei de malsine si suc de lamaie. Il punem la rece cateva ore. Cartofii se lasa cu coaja, se spala...
Spaghete cu vinete si rosii
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina margarina si sare. Caqnd sunt aproape fierte se stinge aragazul si le lasam 3 minute in apa in care au fiert, apoi se strecoara si stropim cu cativa picuri de ulei de masline. In tigaie tocam felii subtiri usturoiul si il calim in...
Tarta cu gem de prune
Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte. Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul...
Piept de pui cu dovlecel
Marinam pieptul de puic el putin o ora. Deci il taiem in cubulete si il amestecam cu sare,piper, praf de usturoi, praf knorr pentur carne. Turnam putin ulei de masline si vinul alb. Acoperim vasul si il dam la rece. Tocam ceapa fin si o punem la calit cu ulei de masline. Cand se inmoaie...
Sandwich cald cu ton si salata
Pregatim salata: spalam frunzele de salata si le rupem bucatele si le amestecam cu cresonul si patrunjelul . Adaugam rosiile si piersicile feliate si ceapa taiata solzisori. Dam deoparte. Punem aparatul de sandwichuri la incalzit Painea se desface in jumate si umplem cu tonul...
Varza calita
Taiem varza fidea si o presaram cu sare. Lasam sa stea cca 20 minute apoi o stoarcem de apa lasata. In cratita punem ulei la incins si adaugam varza si cimbru verde .Amestecam si lasam pana se inmoaie siscade apa pe care o lasa. La final adaugam piper alb macinat si pasta de rosii, sosul de...
Carne de porc carbonade
- Alegem felii de pulpa de porc taiate subtire. Le presaram cu sare si piper proaspat macinat. Dam feliile prin faina. - In tigaie incingem untura de porc si prajim carnea pe ambele parti pana devine aurie. Scoatem feliile intr-un alt vas si la untura ramasa in tigaie adaugam ceapa tocata fin...
Pimentos de Padron
- Ardeii se prajesc chiar inainte de a-i servi, deci trebuie sa ajunga la masa fierbinti. Deci pregatim ardeii- ii spalam si ii lasam sa se usuce bine. - Punem uleiul la incins (mai mult ulei) si cand este cald adaugam ardeii toti sa se prajeasca. Cand capata culoare pe toate...
Ciorba de cartofi cu carnati
- curatam si taiem cartofii cubulete. Ii punem in apa rece cus are la fiert. In oala adaugam ceapa si ardeiul tocate fin, dafinul si cele 2 linguri de pasta de legume (facuta in casa). Macinam piper si adaugam carnatul feliat. Lasam sa fiarba pana se inmoaie cartofii. Adaugam ardeiul iute...
Ficat de porc prajit
- Folosim felii subtiri de ficat de porc. Intr-o tigaie topim untura de porc si adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu coaja cu tot. Adaugam feliile de ficat condimentate cu sare si piper inainte de a le gati si le frigem pe ambele parti cca 4 minute la foc mediu. - Scoatem ficatul...
Ratatouille
- Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc mic, sa nu se arda si amestecam cu grija. Pregatim restul legumelor: dovlecelul nu il curatam de...
Clatite cu gem
- Cu un tel amestecam faina cu ouale, adaugand treptat laptele rece. Adaugam coaja de lamaie, sare, zahar, amestecand totul bine. Lungim cu apa minerala, sa devina un aluat moale. Mie imi plac clatitele subtiri. - Lasam la frigider o ora - Intr.o tigaie de teflon stropim cateva...
Gogosele de cartofi
- Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa cu sare. - Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam cu robotul . Amestecam cu un tel cu untul, pul, sare, piper, praful de sare si de usturoi. trebuie sa aiba o consistenta mai densa. - Lasam sa se raceasca putin si modelam...
Somon la gratar cu gogosele de cartofi
- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu...