publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de supa de gulii
Iata cum se prepara Reteta de supa de gulii Am curatat guliile si cartofii si le-am taiat cubulete; ceapa se curata si se toaca marunt; Intr-o oala punem ceapa la calit cu unt si putin ulei de masline, adaugam putina sare si usturoiul zdrobit, apoi stingem cu apa. Adaugam guliile...
Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de cocos de casa, am fiert carnea in oala cu presiune (cucta) cca 25 minute in apa cu sare. ...
Reteta de ciorba acrisoara cu rosii si varza
Iata cum se prepara Reteta de ciorba acrisoara cu rosii si varza Intr-o oala am calit ceapa cu usturoiul cu putin ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete si ardeiul gras rosu. Dupa ce s-a rumenit putin, am turnat apa. Pregatim restul legumelor: taiem marunt varza, dovlecelul...
Supa crema de linte rosie
Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia. Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi...
Supa de dovleac cu smantana
Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare. In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). ...
Supa de legume cu doua tipuri de fasole
Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele...
Supa-crema de mazare
Intr-o oala punem ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si putin ulei de masline la calit-doar cat sa devina sticloasa-adaugam mazarea congelata si apoi dovlecelul curatat si taiat in cuburi. Turnam supa de pui si putina apa cat sa acopere putin legumele din oala. Adaugam sare dupa...
Papricas de cartofi cu carne de vaca
- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul. - In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi...
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat
Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si lasam sa stea cca 20 minute,apoi deschidem oala treptat cu grija si scoatem ciolanul. Pastram apa ....
Supa-crema de curgette
La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata si ei si ii taiem cuburi. Morcovul (unul mic) se taie rondele si ceapa o curatam si o taiem...
Supa cu varza si fasole boabe
- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat...
Supa-crema de peste
- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in apa rece cu sare si cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Cand e fiert-dupa cca 10...
Ciorba de gaina cu smantana
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la...
Supa-crema de morcovi
Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare. Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata nu foarte marunt si un catel de usturoi la calit cu unt sau margarina. Cand se mai inmoaie aduagam...
Supa crema de morcovi cu praz
- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au mai inmuiat adaugam rondelele de morcovi si apoi cartofii si napul. Lasam inca 2 minute la calit...
Supa-crema cu bostan si spanac
Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi adaugam cartofii, rosia si bostanul, toate taiate in bucati medii. Le lasam la calit putin si adaugam...
Ciorba cu coaste afumate
Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert. Separat intr-o oala punem la calit cu ulei...
Supa-crema de rosii aromata
- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat rondele, bucatica de ardei , cartofii taiati cuburi mari , sunca afumata (optional) si rosiile taiate...
Supa de pui in stil portughez
Eu folosesc mereu pui de casa , dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc oala cu presiune pentru a fierbe mai repede. Nu va temeti sa fierbeti nici la foc mare. Deci fierbem...
Supa crema de legume cu fasole verde
- In oala pentru supa punem margarina cu ceapa tocata la calit si lasma pana se inmoaie putin. adaugam usturoiul tocat si el si apoi legumele: morcovii curatati si taiati rondele mai mari; ardeiul taiat cuburi, dovlecelul curatat si taiat bucati mari,cateva pastai de fasole taiate bucati,...
Ciorba de carne de porc cu legume
Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot luam spuna care se formeaza deasupra. Apoi adaugam sare. Pregatim legumele. Morcovii si patrunjelul se curata si se taie cubulete. Ardeiul se taie si el cubulete. Ceapa se taie marunt si prazul se taie...
Ciorba de cartofi cu carnati
- curatam si taiem cartofii cubulete. Ii punem in apa rece cus are la fiert. In oala adaugam ceapa si ardeiul tocate fin, dafinul si cele 2 linguri de pasta de legume (facuta in casa). Macinam piper si adaugam carnatul feliat. Lasam sa fiarba pana se inmoaie cartofii. Adaugam ardeiul iute...
Supa crema de legume cu creson
- Pregatim legumele: prazul se spala si se taie julien; ardeiul se taie cuburi mai mari, morcovii se curata si se taie rondele, dovlecelul se curata si la fel, il taiem in cuburi mai mari- la fel cartofii. - In oala punem prazul sa se caleasca in margarina vegetala, pana se inmoaie usor....
Ciorba de vara cu pui , legume si paste
Portionam carnea de pui si o punem in apa rece cu sare sa fiarba bine. Cand e aproape fiarta adaugam un cub knorr si legumele. Morcovii se curata si se taie rondele; ardeiul se taie cubulete; ceapa se toaca marunt de tot. Apoi adaugam mazarea (eu am avut congelata- daca folositi din conserva o...
Supa de salata verde cu oua
Alegem salata verde , o spalam bine si rupem frunzele mai mari in jumate . In oala punem putina apa la fiert ( nu multa) cu o lingura de untura de porc si tocam usturoiul matunt. Cand da in clocot adaugam salata si lasma sa foarba cateva minute pana se inmoaie (dar nu exagerat de...
Ciorba de perisoare
Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt. Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline....
Supa-crema de conopida
- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul. - Prazul taiat julien il punem in oala cu untul la calit si adaugam inca putin ulei de masline....
Ciorba de miel reteta
- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare. Lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora , pana carnea devine moale. Intre timp pregatim legumele:...
Ciorba de varza dulce cu smantana si marar verde
Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi. Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline. adaugam morcovul , 2 catei de usturoi tocati marunt si apoi carnatul taiat rondele (daca e cabanos) sau...
Supa-crema de legume cu fasole uscata
Curatam legumele si le taiem bucati nu foarte mici. Intr-o oala punem prima data ceapa la calit cu ulei de masline, apoi adaugam usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; dupa cca 2 minute adaugam morcovii si ardeiul, amestecam si lasma sa se caleasca inca putin, adaugam apoi restul de legume,...