Nici nu va imaginati ce buna a iesit aceasta supa de rosii. Cu un gust fin de rosii si legume, alaturi de crutoanele imbibate in ulei de masline si usturoi. O supa foarte hranitoare si sanatoasa, dar si delicioasa.
- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat rondele, bucatica de ardei , cartofii taiati cuburi mari , sunca afumata (optional) si rosiile taiate cuburi mari. Calim toate 1-2 minute si turnam supa de pui sau apa cu un cub de pui. Punem apa cat sa acopere cu doua degete legumele. Punem putina sare si lasam sa fiarba bine legumele impreuna.
- Cand s-au fiert punem frunzele de busuioc proaspat si apoi le pasam toate cu blenderul vertical. GFustam de sare, adaugam sare, piper alb si zaharul, deoarece e acida. Spargem ouale intregi si punem capacul. Lasam sa mai fiarba inca 3-4 minute si stingem focul.
- Facem crutoane din cubulete de paine. In tigaie punem ulei de masline (aprox 2 linguri) si prajim painea , amestecand continuu sa nu se arda.La final punem praf de usturoi si dupa ce le saltam inca de 1-2 ori stingem.
Servim supa cu cate un ou in farfurie si cu crutoanele aromatizare de usturoi.