Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem in jumatate sau sferturi.
Prajim legumele pe gratar, apoi le punem pe un platou. Le stropim cu dressingul din ulei si otet. Le servim ca atare, sau pe post de garnitura langa carne.
Pofta buna!
Calim cateva secunde ceapa in ulei incins, pana devine sticloasa. Batem ouale cu o lingura de smantana, sare, piper, apoi adaugam 1 felie de cascaval taiata cubulete mici si branza rasa. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam ouale batute peste ceapa, amestecam rapid astfel incat sa...
Pregatim snitele dupa reteta clasica. Le punem intr-un vas termorezistent.
Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile pe care le tinem 2 minute pe foc amestecand din cand in cand. Acoperim snitelele cu ciupercile calite si cascaval ras.
Presaram patrunjelul...
Amestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit. Amestecam putin sa se omogenizeze(va deveni ceva spumos), apoi turnam totul peste ingredientele solide....
Castravetii curatati de coaja ii feliem, iar oul si rosiile le tocam cuburi mici. Branza feta o taiem un cuburi mai mari.
Punem intr-un castron castravetii, rosiile, ceapa si menta tocate, asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi turnam uleiul si sucul de lamaie. Amestecam...
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam zmeura zdrobita si continuam sa mixam pana acestea se omogenizeaza compozitia.
Crema obtinuta va fi aromata si frumos parfumata. O servim imediat, sau o putem lasa la frigider 15 minute.
Pofta buna!
Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza.
Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si...
Intr-un pahar mai larg punem un strat de cereale pe care il vom acoperi cu iaurt, apoi cu o lingura de miere de albine. Presaram felii de banane si un praf de scortisoara, apoi punem iar ceareale, iaurt, miere de albine si banane. Pastram putin iaurt pe care il vom punem peste ultimul start de...
Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si carnea de curcan taiata in cuburi mai mari. Le calim impreuna pentru cateva minute.
Punem carnea si legumele peste mazare, la fiert. Adaugam suscul de rosii amestecat cu faina, vinul, frunza de...
Curatam cartofii, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei, unt topit si apa. Asezonam cu sare si piper, apoi punem crengutele de rozmarin, cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata pestisori. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam sa se coaca la 200°C timp de 30 minute....
Punem nessul, inghetata, laptele si zaharul intr-un blender, unde el vom mixa timp de 1 minut. Amestecul il turnam in pahar. Adaugam frisca, ciocolata topita, un praf de scortisoara si ciocolata rasa.
Rapid si bun!
Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.
Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.
Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem...
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora.
Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza...
Calim morcovul ras.
Punem mazarea curatata si spalata la fiert cu apa cat o acopera. Adaugam morcovul calit si frunza de dafin. Dupa ce s-a fiert mazarea, adaugam smantana (amestecata cu faina) si o parte din patrunjelul tocat.
Lasam sa fiarba inca 5 minute si apoi oprim focul. Punem restul...
Tocam ingredinetele. Le punem intr-un castron pentru a le amesteca cu iaurt si maioneza.
Asezonam cu sare, piper si, amestecam. Punem salata la rece pentru minim 30 de minute, apoi servim.
Pofta buna va doresc!
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul. praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana...
Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.
Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul...
Tocam telina felii. Taiem merele felii sau bucatele si le amestecam cu telina, apoi le stropim cu sucul de lamaie, ca sa nu oxideze. Adaugam strugurii taiati pe jumatate si nucile. Amestecam cu maioneza, sare, piper pana se omogenizeaza compozitia. Dam totul la frigider, intr-un vas acoperit...
Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.
In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si...
Spalam carnea si o portionam, apoi o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare si piper, apoi trecem carnea prin ouale batute, faina, pesmet si parmezan.
Le prajim in ulei foarte incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Servim snitelele calde cu garnitura.
Pofta buna va doresc!
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.
Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca....
Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.
Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa...
Pregatim budinca de vanilie cu 300 ml lapte. Dupa ce o luam de pe foc adaugam untul, 2 linguri zahar si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam crema peste blat. Capsunele spalate si taiate felii le vom pune peste budinca in 2-3 straturi.
Fierbem gelatina cu 2...
Taiem pepenele pe jumatate, il curatam de samburi cu o lingura, apoi scoatem o parte din miez cu cutitul si il taiem cubulete. Amestecam pepenele cu restul fructelor si le punem in pepenele scobit. Daca servesc doar adultii putem adauga si 1-2 linguri de cognac peste fructe, caz in care lasam la...
Dam prin razatoarea mica ghimbirul si coaja de limete. Fierbem 200 ml apa cu zahar timp de 2 minute. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de limette si ghimbir pentru 2 minute, cat sa faca o infuzie, apoi le scoatem. Pana se raceste siropul stoarcem sucul de lamaie si limette, il punem intr-o...
Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea muita in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeta tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.
Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe...
Tiramisu reţetă in cupe
Intr-un castron amestecam frisca cu zaharul si intaritorul de frisca pana obtinem o consistenta tare, apoi adaugam mascorpone si esenta de vanilie.
Intr-o farfurie adanca punem cafea si lichior. Piscoturile le taiem in 2 sau 3 bucati, in functie de marime a cupei....
Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de...
Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar, sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas...
Platou de legume la gratar
Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem in jumatate sau sferturi. Prajim legumele pe gratar, apoi le punem pe un platou. Le stropim cu dressingul din ulei si otet. Le servim ca atare, sau pe post de garnitura langa carne. Pofta buna!
Omleta cu ceapa verde
Calim cateva secunde ceapa in ulei incins, pana devine sticloasa. Batem ouale cu o lingura de smantana, sare, piper, apoi adaugam 1 felie de cascaval taiata cubulete mici si branza rasa. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam ouale batute peste ceapa, amestecam rapid astfel incat sa...
Snitel de curcan cu ciuperci si cascaval
Pregatim snitele dupa reteta clasica. Le punem intr-un vas termorezistent. Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile pe care le tinem 2 minute pe foc amestecand din cand in cand. Acoperim snitelele cu ciupercile calite si cascaval ras. Presaram patrunjelul...
Biscuiti Anzac
Amestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit. Amestecam putin sa se omogenizeze(va deveni ceva spumos), apoi turnam totul peste ingredientele solide....
Salata de castraveti cu feta si menta
Castravetii curatati de coaja ii feliem, iar oul si rosiile le tocam cuburi mici. Branza feta o taiem un cuburi mai mari. Punem intr-un castron castravetii, rosiile, ceapa si menta tocate, asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi turnam uleiul si sucul de lamaie. Amestecam...
Spuma de zmeura
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam zmeura zdrobita si continuam sa mixam pana acestea se omogenizeaza compozitia. Crema obtinuta va fi aromata si frumos parfumata. O servim imediat, sau o putem lasa la frigider 15 minute. Pofta buna!
Chec cu lamaie si mac
Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si...
Iaurt cu cereale si banane
Intr-un pahar mai larg punem un strat de cereale pe care il vom acoperi cu iaurt, apoi cu o lingura de miere de albine. Presaram felii de banane si un praf de scortisoara, apoi punem iar ceareale, iaurt, miere de albine si banane. Pastram putin iaurt pe care il vom punem peste ultimul start de...
Mancare de mazare cu curcan
Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si carnea de curcan taiata in cuburi mai mari. Le calim impreuna pentru cateva minute. Punem carnea si legumele peste mazare, la fiert. Adaugam suscul de rosii amestecat cu faina, vinul, frunza de...
Cartofi noi cu ceapa rosie, rozmarin si parmezan
Curatam cartofii, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei, unt topit si apa. Asezonam cu sare si piper, apoi punem crengutele de rozmarin, cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata pestisori. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam sa se coaca la 200°C timp de 30 minute....
Ness caffe frappe
Punem nessul, inghetata, laptele si zaharul intr-un blender, unde el vom mixa timp de 1 minut. Amestecul il turnam in pahar. Adaugam frisca, ciocolata topita, un praf de scortisoara si ciocolata rasa. Rapid si bun!
Clafoutis cu cirese
Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt. Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu. Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem...
Cornulete cu rahat
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora. Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza...
Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana
Calim morcovul ras. Punem mazarea curatata si spalata la fiert cu apa cat o acopera. Adaugam morcovul calit si frunza de dafin. Dupa ce s-a fiert mazarea, adaugam smantana (amestecata cu faina) si o parte din patrunjelul tocat. Lasam sa fiarba inca 5 minute si apoi oprim focul. Punem restul...
Salata de ou cu tarhon
Tocam ingredinetele. Le punem intr-un castron pentru a le amesteca cu iaurt si maioneza. Asezonam cu sare, piper si, amestecam. Punem salata la rece pentru minim 30 de minute, apoi servim. Pofta buna va doresc!
Prajitura cu visine
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul. praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana...
Prajitura Noire
Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece. Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul...
Salata Waldorf
Tocam telina felii. Taiem merele felii sau bucatele si le amestecam cu telina, apoi le stropim cu sucul de lamaie, ca sa nu oxideze. Adaugam strugurii taiati pe jumatate si nucile. Amestecam cu maioneza, sare, piper pana se omogenizeaza compozitia. Dam totul la frigider, intr-un vas acoperit...
Mancare de dovlecei cu pui
Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie. In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si...
Snitele de curcan cu parmezan
Spalam carnea si o portionam, apoi o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare si piper, apoi trecem carnea prin ouale batute, faina, pesmet si parmezan. Le prajim in ulei foarte incins pana se rumenesc pe ambele parti. Servim snitelele calde cu garnitura. Pofta buna va doresc!
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare. Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca....
Risotto cu ciuperci
Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent. Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa...
Tarta cu capsune
Pregatim budinca de vanilie cu 300 ml lapte. Dupa ce o luam de pe foc adaugam untul, 2 linguri zahar si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam crema peste blat. Capsunele spalate si taiate felii le vom pune peste budinca in 2-3 straturi. Fierbem gelatina cu 2...
Salata de fructe in bol de pepene
Taiem pepenele pe jumatate, il curatam de samburi cu o lingura, apoi scoatem o parte din miez cu cutitul si il taiem cubulete. Amestecam pepenele cu restul fructelor si le punem in pepenele scobit. Daca servesc doar adultii putem adauga si 1-2 linguri de cognac peste fructe, caz in care lasam la...
Limonada cu limette si ghimbir
Dam prin razatoarea mica ghimbirul si coaja de limete. Fierbem 200 ml apa cu zahar timp de 2 minute. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de limette si ghimbir pentru 2 minute, cat sa faca o infuzie, apoi le scoatem. Pana se raceste siropul stoarcem sucul de lamaie si limette, il punem intr-o...
Chiftelute din carne de porc si vita
Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea muita in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeta tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza. Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe...
Smoothie de capsune
Punem totul intr-un blender si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Servim imediat!
Tiramisu reţetă in cupe
Tiramisu reţetă in cupe Intr-un castron amestecam frisca cu zaharul si intaritorul de frisca pana obtinem o consistenta tare, apoi adaugam mascorpone si esenta de vanilie. Intr-o farfurie adanca punem cafea si lichior. Piscoturile le taiem in 2 sau 3 bucati, in functie de marime a cupei....
Prajitura cu rubarba si bezea
Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de...
Saramura de crap
Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar, sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas...