Punem stafidele intr-o cescuta si le acoperim cu lapte si esenta de rom. Le lasam sa se moaie 5 minute. In acest timp amestecam cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta si cresc in volum. Apoi incorporam ouale si faina, continuand sa amestecam pana se omogenizeaza aluatul. Scoatem...
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. In acelasi timp punem si ouale la fiert.
Curatam cartofii fierti de coaja, apoi ouale si castravetii. Taiem si restul legumelor. Punem apoi intr-un vas cartofii taiati un cuburi, salata verde, ardeii si castravetii taiati felii subtiri, 2 din rosii...
Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.
Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.
Dupa cele 20...
Cred ca toata lumea stie sa faca limonada: amestecam zaharul cu apa si stoarcem sucul de la lamai. Daca vrei insa sa ai o limonada cu adevarat buna trebuie sa stii un mic secret: fierbem apa cu zaharul, pana se topeste acesta, apoi lasam sa se raceasca. Cat timp se fierbe apa cu zaharul, stoarcem...
Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile, untul si sarea. Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa.Il putem servi cu peste, carne – rasol de pasare sau...
Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia
Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de...
Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta...
Taiem bucatile de somon afumat in felii, pe lungime. Le asezam pe un platou. Presaram peste acestea felii de ridichi si ceapa verde, apoi seminte de mac. La sfarsit stropim cu dressingul. Lasam 30 de minute la rece, apoi putem servi.
Pofta buna!
Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted. Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute. In acest timp pregatim umplutura: calim kaiserul tocat cubulete in ulei de masline, apoi il scoatem si il punem pe un servet de...
Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsune pasate le punem intr-o tigaie la foc...
Punem pulpele de miel in tava. Turnam vinul, cognacul si uleiul de masline peste carne, apoi asezonam cu sare si piper. Radem coaja de lamaie, apoi taiem felii lamaia. Punem toate ingredientele uniform pe fiecare pulpa de miel, acoperim cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste...
Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam ulei, apoi miere de albine si miez de nuca.
Turnam laptele cate putin, amestecam, apoi punem bicarbonatul stins cu lamaie si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza compozitia....
Punem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsune pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa aiba o consitenta mai groasa a siropului. Luam siropul de pe foc, il lasam sa se raceasca si pregatim...
Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura unt. Intre timp calim, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam caperele, sosul de rosii sosul pesto si fierbem 5 minute amestecand continuu.
Cand pastele s-au fiert, le scurgem de apa si le amestecam cu 1 lingura de unt. scurge-le de apa. Le...
Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie...
Punem stafidele la muiat in 2 linguri de lapte. Taiem cornurile pe lungime in jumatate si ungem o jumatate cu unt, o jumatate cu nutella. Le facem sandvish apoi taiem fiecare corn in 3 sau 4 bucati egale.
Punem bucatile intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt. Mixam ouale cu...
Punem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o ceapa tocata marunt.
Curatam zarzavatul, il taiem si il punem la fiert impreuna cu carnea, dupa cele...
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam pana acestea se zdrobesc complet. Obtinem o crema pufoasa, delicioasa…
Va las sa va convingeti singuri. Pofta buna!
Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline.
Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un...
Spalam cartofii si ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare, sau la abur.Cand sunt fierti, ii curatam de coaja, ii punem intr-un vas, punem untul si sarea de mare rasnita. Punem apoi mararul tocat si amestecam pana se acopera frumos cartofii cu marar. Pofta buna!
Prajim feliile de ananas pe gratar – pe ambele parti. Le punem apoi pe farfurie, stropim cu miere de albine, apoi punem inghetata, fisticul si siropul de fructe de padure. Servim ananasul cu miere si inghetata imediat.
Pofta buna!
Punem capsunele, banana si laptele intr-un blender. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem apoi inghetata si continuam sa amestecam.
Servim imediat.
Yammy!!!
Spalam si curatam morcovii, telina si cartofii. Spalam si stevie in mai multe ape, apoi o tocam julien. Radem morcovii si telina, tocam ceapa marunt, iar cartofii ii taiem cubulete. Calim ceapa, apoi adaugam telina, morcovii, ardeiul si el calim 1 minut.
Intr-o oala, punem apa la fiert si...
Dam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si seminte de susan, apoi le tinem o ora la frigider.
Le prajim in ulei incins bine timp de 2-3 minute,...
Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem...
Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut,...
Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari.
Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute.
Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de...
Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.
Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
Punem...
Curatam legumele de coaja si le spalam. Tocam ceapa marunt, morcovul il radem prin razatoarea mica, le calim putin in ulei, apoi le punem la fiert impreuna cu guliile rase mai mare in supa de pui. Asezonam cu sare, piper si cimbru.
Cand legumele sunt fierte dam oala la o parte si lasam sa se...
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Fursecuri cu stafide
Punem stafidele intr-o cescuta si le acoperim cu lapte si esenta de rom. Le lasam sa se moaie 5 minute. In acest timp amestecam cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta si cresc in volum. Apoi incorporam ouale si faina, continuand sa amestecam pana se omogenizeaza aluatul. Scoatem...
Salata orientala de vara
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. In acelasi timp punem si ouale la fiert. Curatam cartofii fierti de coaja, apoi ouale si castravetii. Taiem si restul legumelor. Punem apoi intr-un vas cartofii taiati un cuburi, salata verde, ardeii si castravetii taiati felii subtiri, 2 din rosii...
Ciorba taranesca de legume
Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei. Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute. Dupa cele 20...
Limonada
Cred ca toata lumea stie sa faca limonada: amestecam zaharul cu apa si stoarcem sucul de la lamai. Daca vrei insa sa ai o limonada cu adevarat buna trebuie sa stii un mic secret: fierbem apa cu zaharul, pana se topeste acesta, apoi lasam sa se raceasca. Cat timp se fierbe apa cu zaharul, stoarcem...
Sos olandez
Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile, untul si sarea. Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa.Il putem servi cu peste, carne – rasol de pasare sau...
Rulada cu crema de branza si capsune
Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de...
Pavlova cu capsune
Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta...
Somon afumat cu ridichi
Taiem bucatile de somon afumat in felii, pe lungime. Le asezam pe un platou. Presaram peste acestea felii de ridichi si ceapa verde, apoi seminte de mac. La sfarsit stropim cu dressingul. Lasam 30 de minute la rece, apoi putem servi. Pofta buna!
Tarta cu trei feluri de ceapa
Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted. Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute. In acest timp pregatim umplutura: calim kaiserul tocat cubulete in ulei de masline, apoi il scoatem si il punem pe un servet de...
Crumble rece cu capsune la pahar
Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsune pasate le punem intr-o tigaie la foc...
Marinata pentru carnea de miel
Punem pulpele de miel in tava. Turnam vinul, cognacul si uleiul de masline peste carne, apoi asezonam cu sare si piper. Radem coaja de lamaie, apoi taiem felii lamaia. Punem toate ingredientele uniform pe fiecare pulpa de miel, acoperim cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste...
Prajitura cu miere de albine
Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam ulei, apoi miere de albine si miez de nuca. Turnam laptele cate putin, amestecam, apoi punem bicarbonatul stins cu lamaie si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza compozitia....
Clatite cu capsune, frisca si sos de capsune
Punem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsune pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa aiba o consitenta mai groasa a siropului. Luam siropul de pe foc, il lasam sa se raceasca si pregatim...
Paste cu ton, sos de rosii si pesto
Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura unt. Intre timp calim, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam caperele, sosul de rosii sosul pesto si fierbem 5 minute amestecand continuu. Cand pastele s-au fiert, le scurgem de apa si le amestecam cu 1 lingura de unt. scurge-le de apa. Le...
Prajitura cu rubarba si capsune la cafea
Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie...
Milkshake de capsune
Punem capsunele cu laptele intr-un blender. Amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam inghetata si amestecam iar. Servim imediat. Yammy!!!
Budinca de paine cu nutella
Punem stafidele la muiat in 2 linguri de lapte. Taiem cornurile pe lungime in jumatate si ungem o jumatate cu unt, o jumatate cu nutella. Le facem sandvish apoi taiem fiecare corn in 3 sau 4 bucati egale. Punem bucatile intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt. Mixam ouale cu...
Ciorba de porc cu afumatura si tarhon
Punem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o ceapa tocata marunt. Curatam zarzavatul, il taiem si il punem la fiert impreuna cu carnea, dupa cele...
Spuma de capsune
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam pana acestea se zdrobesc complet. Obtinem o crema pufoasa, delicioasa… Va las sa va convingeti singuri. Pofta buna!
Fougasse
Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline. Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un...
Cartofi noi cu unt si marar
Spalam cartofii si ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare, sau la abur.Cand sunt fierti, ii curatam de coaja, ii punem intr-un vas, punem untul si sarea de mare rasnita. Punem apoi mararul tocat si amestecam pana se acopera frumos cartofii cu marar. Pofta buna!
ANANAS PRAJIT CU MIERE SI INGHETATA
Prajim feliile de ananas pe gratar – pe ambele parti. Le punem apoi pe farfurie, stropim cu miere de albine, apoi punem inghetata, fisticul si siropul de fructe de padure. Servim ananasul cu miere si inghetata imediat. Pofta buna!
Milkshake de banane si caspune
Punem capsunele, banana si laptele intr-un blender. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem apoi inghetata si continuam sa amestecam. Servim imediat. Yammy!!!
Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana
Spalam si curatam morcovii, telina si cartofii. Spalam si stevie in mai multe ape, apoi o tocam julien. Radem morcovii si telina, tocam ceapa marunt, iar cartofii ii taiem cubulete. Calim ceapa, apoi adaugam telina, morcovii, ardeiul si el calim 1 minut. Intr-o oala, punem apa la fiert si...
Bulete de mozzarella cu susan
Dam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si seminte de susan, apoi le tinem o ora la frigider. Le prajim in ulei incins bine timp de 2-3 minute,...
Negresa cu nuci, fistic si bezea
Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem...
Dovlecei umpluti cu carne de curcan
Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut,...
Mancare de bame cu pui
Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari. Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute. Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de...
Briose cu afine
Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase. Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula. Punem...
Supa de gulii
Curatam legumele de coaja si le spalam. Tocam ceapa marunt, morcovul il radem prin razatoarea mica, le calim putin in ulei, apoi le punem la fiert impreuna cu guliile rase mai mare in supa de pui. Asezonam cu sare, piper si cimbru. Cand legumele sunt fierte dam oala la o parte si lasam sa se...