Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem cuburi mai mari, sau felii. Punem cartofii intr-un vas. Adaugam ceapa taiata julien, mararul tocat marunt, apoi restul ingredientelor.
Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Dam vasul la rece pentru 15-30 minute, apoi putem servi.
Salata o puteti...
Castravetii curatati de coaja ii feliem. Tocam ceapa rosie si mararul. Punem totul intr-un castron, asezonam cu sare si pier, apoi adaugam uleiul si otetul. Amestecam pana se omogenizeaza salata. Gustam inainte de a servi, pentru a mai adauga dupa gust, sare sau otet.
Salata de castraveti cu...
Preparare Salata de pepene verde cu Feta
Taiem pepenele in cuburi mai mari, sau in forma de cerc. Punem bucatele de feta si de ceapa rosie, cate o frunza mica de menta si servim.
Atat de simplu! Incercati aceasta salata de pepene verde cu Feta si veti avea o surpriza placuta!
Pofta...
Fierbem orez ul in apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul.
Puteti pune in salata si morcovul fiert, sau daca va place porumbul puteti adauga 2 linguri de boabe, pentru mai multa...
Scurgem fasolea si o tocam grosolan (2-3 cm). Tocam si patrunjelul marunt.
Amestecam toate ingredientele – putem pastra putina maioneza si patrunjel pentru decor. In 5 minute avem o salata foarte buna!
Pofta buna va doresc!
Fierbem limba de porc bine (cam 2 ore), apoi o curatam de pielite si o taiem cubulete. Taiem cubulete castravetii murati si ciupercile.
Intr-un bol amestecam cubuletele de limba cu castravetii murati, ciupercile, usturoiul pisat, maioneza, smantana si mararul tocat. Asezonam cu sare si piper...
Intr-o cratita mica, fierbem morcovii timp de 7-8 minute. Adaugam fasolea si continuam sa fierbem pana legumele sunt fierte, dar destul de tari (al dente). Dupa ce s-au fiert, scurgem legumele, le punem intr-un bol in care adaugam ceapa rosie si patrunjelul tocate
Turnam dresingul peste...
Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.
Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar.
Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si uleiul...
Castravetii curatati de coaja ii feliem, iar oul si rosiile le tocam cuburi mici. Branza feta o taiem un cuburi mai mari.
Punem intr-un castron castravetii, rosiile, ceapa si menta tocate, asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi turnam uleiul si sucul de lamaie. Amestecam...
Tocam telina felii. Taiem merele felii sau bucatele si le amestecam cu telina, apoi le stropim cu sucul de lamaie, ca sa nu oxideze. Adaugam strugurii taiati pe jumatate si nucile. Amestecam cu maioneza, sare, piper pana se omogenizeaza compozitia. Dam totul la frigider, intr-un vas acoperit...
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. In acelasi timp punem si ouale la fiert.
Curatam cartofii fierti de coaja, apoi ouale si castravetii. Taiem si restul legumelor. Punem apoi intr-un vas cartofii taiati un cuburi, salata verde, ardeii si castravetii taiati felii subtiri, 2 din rosii...
Taiem morcovii astfel incat sa fie bete subtirele, cam cat un bat de chibrit. Ridichile le taiem rondele foarte subtiri.
Intr-un castron mic, amestecam salata verde, morcovii, ridichile si stafidele. Separat pregatim dressingul – daca puteti sa il faceti intr-un borcanel cu capac sau o...
Taiem legumele felii.
Le asezonam cu sare si piper, punem ulei de masline si amestecam pana se omgenizeaza compozitia. In momentul in care servim punem branza rasa peste salata.
Pofta buna!
Fierbem carnea, cartofii, morcovii, pastarnacul, telina si putina mazare, apoi le tocam cuburi mici. Le punem intr-un castron, adaugam si muraturile tocate, apoi asezonam cu sare si piper. Jumatate din cantitatea de maioneza o punem in castron si o amestecam cu ingredientele pana se omogenizeaza...
Spalam, curatam si dam prin razatoare legumele si merele. Amestecam legumele cu maioneza, asezonam cu sare si piper, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Aranjam salata pe un platou si o decoram.
Pofta buna!
Taiem varza julien, dam morcovul prin razatoarea mare, iar mararul si ceapa verde le tocam marunt. Asezonam cu sare si adaugam otetul si uleiul.Amestecam si gustam sa vedem daca trebuie sa mai adaugam sare sau otet.
Pofta buna!
Fierbem morcovii si separat sfecla. Legumele le taiem cuburi iar ouale vor fi date prin razatoare. Scurgem pestele si il amestecam cu ceapa tocata astfel incat sa obtinem o pasta.Intr-o oala mica se toarna apa si adaugam gelatina. O amestecam pana se dizolva apoi incalzim apa pana la primul...
Taiem cuburi cartofii, sunca, ardeii si castravetii, tocam ceapa si le amestecam intr-un castron. Le asezonam cu ulei, otet, sare si piper.
Punem apoi maioneza si amestecam pana se omogenizeaza. Mutam salata pe un platou, o decoram cu felii de oua si servim.
Pofta buna!
Cartofii se decojesc si se taie cuburi. Taiem ceapa julien, castravetii si gogosarii in cuburi, iar ouale le taiem felii sau in sferturi.
Amestecam toate ingredientele, cu exceptia oualelor, intr-un castron si potrivim de sare, piper. Gustam si vedem daca mai avem nevoie de otet sau de sare....
Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem in cuburi mai mari sau felii. Taiem ridichile in rondele, ceapa verde marunt, iar salata in fasii. Le punem intr-un castron si le amestecam impreuna cu sarea, piperul, uleiul si otetul.Asezam salata pe un platou si o decoram cu ouale taiate in...
Taiem cuburi cartofii, ouale, castravetii, iar ceapa o tocam. Le amestecam si le asezonam cu sare si piper.Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Decoram cu ce avem prin casa si o servim rece. Merge perfect si pe post de garnitura langa un gratar.
Intr-o ceasca combinam otetul cu ceapa verde tocata si uleiul de masline. Amestecam apoi cu o frunza de busuioc si 2-3 fire de patrunjel verde tocate marunt.
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat....
Taiem varza rosie, un snitel si ceapa. Le punem intr-un vas si le amesatecam cu mustar, ulei si otet balsamic. Condimentam cu sare si piper si amestecam.
Punem apoi salata in castronul in care vom servi si decoram cu cel de-al doilea snitel taiat bucatele mai mari.
Pofta buna!
Spalam si taiem rosiile cherry in jumatati, apoi spalam rucola. Taiem cele 2 feluri de branza in cuburi si apoi amestecam toate ingredientele. Le condimentam si servim.
Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.
Le lasam sa se scurga pe un tocator astfel incat acesta sa stea inclinat, lichidul din vinete trebuie sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar.
Se toaca vinetele pe tocator sau se dau la mixer. Se...
Amestecam intr-un bol fasolea, maslinele, patrunjelul tocat marunt si ceapa taiata julien.
Punem peste acestea otetul, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Amestecam si servim.
.Pofta buna!
Aceasta este o reteta de salata asezata in straturi, nu trebuie amestecata. Primul strat va fi din frunzele de rucola, peste care adaugam andiva taiata julien. Urmatorul strat va fi din cartofi. In acest moment saram si piperam compozitia. Punem apoi castravetele, masline, ceapa verde....
Taiem sfecla fiarta cubulete si o amestecam cu toate ingredientele. Aceasta salata o putem servi langa omleta, carne de vita la cuptor, sau pur si simplu ca aperitiv.
Putem pune si un varf de lingurita de hrean ras si devine mai picanta. Este o salata delicioasa! Pofta buna!
Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem intr-un castron. Adaugam salata verde taiata fasii. Tocam apoi ceapa verde, o punem in castron peste pui si salata. Turnam peste acestea zeama de lamaie, saram, piperam si adaugam sosul obtinut din amestecul de crema de branza, maioneza si smantana cate...
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Salata de cartofi cu ton si capere
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem cuburi mai mari, sau felii. Punem cartofii intr-un vas. Adaugam ceapa taiata julien, mararul tocat marunt, apoi restul ingredientelor. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Dam vasul la rece pentru 15-30 minute, apoi putem servi. Salata o puteti...
Salata de castraveti cu marar
Castravetii curatati de coaja ii feliem. Tocam ceapa rosie si mararul. Punem totul intr-un castron, asezonam cu sare si pier, apoi adaugam uleiul si otetul. Amestecam pana se omogenizeaza salata. Gustam inainte de a servi, pentru a mai adauga dupa gust, sare sau otet. Salata de castraveti cu...
Salata de pepene verde cu Feta
Preparare Salata de pepene verde cu Feta Taiem pepenele in cuburi mai mari, sau in forma de cerc. Punem bucatele de feta si de ceapa rosie, cate o frunza mica de menta si servim. Atat de simplu! Incercati aceasta salata de pepene verde cu Feta si veti avea o surpriza placuta! Pofta...
Salata de orez cu legume
Fierbem orez ul in apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul. Puteti pune in salata si morcovul fiert, sau daca va place porumbul puteti adauga 2 linguri de boabe, pentru mai multa...
Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi
Scurgem fasolea si o tocam grosolan (2-3 cm). Tocam si patrunjelul marunt. Amestecam toate ingredientele – putem pastra putina maioneza si patrunjel pentru decor. In 5 minute avem o salata foarte buna! Pofta buna va doresc!
Salata de ciuperci cu limba de porc
Fierbem limba de porc bine (cam 2 ore), apoi o curatam de pielite si o taiem cubulete. Taiem cubulete castravetii murati si ciupercile. Intr-un bol amestecam cubuletele de limba cu castravetii murati, ciupercile, usturoiul pisat, maioneza, smantana si mararul tocat. Asezonam cu sare si piper...
Salata de fasole verde cu morcovi
Intr-o cratita mica, fierbem morcovii timp de 7-8 minute. Adaugam fasolea si continuam sa fierbem pana legumele sunt fierte, dar destul de tari (al dente). Dupa ce s-au fiert, scurgem legumele, le punem intr-un bol in care adaugam ceapa rosie si patrunjelul tocate Turnam dresingul peste...
Salata de vinete cu maioneza
Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc. Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar. Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si uleiul...
Salata de castraveti cu feta si menta
Castravetii curatati de coaja ii feliem, iar oul si rosiile le tocam cuburi mici. Branza feta o taiem un cuburi mai mari. Punem intr-un castron castravetii, rosiile, ceapa si menta tocate, asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi turnam uleiul si sucul de lamaie. Amestecam...
Salata Waldorf
Tocam telina felii. Taiem merele felii sau bucatele si le amestecam cu telina, apoi le stropim cu sucul de lamaie, ca sa nu oxideze. Adaugam strugurii taiati pe jumatate si nucile. Amestecam cu maioneza, sare, piper pana se omogenizeaza compozitia. Dam totul la frigider, intr-un vas acoperit...
Salata orientala de vara
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. In acelasi timp punem si ouale la fiert. Curatam cartofii fierti de coaja, apoi ouale si castravetii. Taiem si restul legumelor. Punem apoi intr-un vas cartofii taiati un cuburi, salata verde, ardeii si castravetii taiati felii subtiri, 2 din rosii...
Salata verde cu morcov si ridichi
Taiem morcovii astfel incat sa fie bete subtirele, cam cat un bat de chibrit. Ridichile le taiem rondele foarte subtiri. Intr-un castron mic, amestecam salata verde, morcovii, ridichile si stafidele. Separat pregatim dressingul – daca puteti sa il faceti intr-un borcanel cu capac sau o...
Salata de rosii si castraveti cu branza - Shopska Salad
Taiem legumele felii. Le asezonam cu sare si piper, punem ulei de masline si amestecam pana se omgenizeaza compozitia. In momentul in care servim punem branza rasa peste salata. Pofta buna!
Salata de boeuf
Fierbem carnea, cartofii, morcovii, pastarnacul, telina si putina mazare, apoi le tocam cuburi mici. Le punem intr-un castron, adaugam si muraturile tocate, apoi asezonam cu sare si piper. Jumatate din cantitatea de maioneza o punem in castron si o amestecam cu ingredientele pana se omogenizeaza...
Salata de cruditati
Spalam, curatam si dam prin razatoare legumele si merele. Amestecam legumele cu maioneza, asezonam cu sare si piper, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Aranjam salata pe un platou si o decoram. Pofta buna!
Salata de varza alba cu morcov
Taiem varza julien, dam morcovul prin razatoarea mare, iar mararul si ceapa verde le tocam marunt. Asezonam cu sare si adaugam otetul si uleiul.Amestecam si gustam sa vedem daca trebuie sa mai adaugam sare sau otet. Pofta buna!
Salata MIMOZA
Fierbem morcovii si separat sfecla. Legumele le taiem cuburi iar ouale vor fi date prin razatoare. Scurgem pestele si il amestecam cu ceapa tocata astfel incat sa obtinem o pasta.Intr-o oala mica se toarna apa si adaugam gelatina. O amestecam pana se dizolva apoi incalzim apa pana la primul...
Salata de cartofi cu sunca si verdeturi
Taiem cuburi cartofii, sunca, ardeii si castravetii, tocam ceapa si le amestecam intr-un castron. Le asezonam cu ulei, otet, sare si piper. Punem apoi maioneza si amestecam pana se omogenizeaza. Mutam salata pe un platou, o decoram cu felii de oua si servim. Pofta buna!
Salata orientala de iarna
Cartofii se decojesc si se taie cuburi. Taiem ceapa julien, castravetii si gogosarii in cuburi, iar ouale le taiem felii sau in sferturi. Amestecam toate ingredientele, cu exceptia oualelor, intr-un castron si potrivim de sare, piper. Gustam si vedem daca mai avem nevoie de otet sau de sare....
Salata orientala de primavara
Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem in cuburi mai mari sau felii. Taiem ridichile in rondele, ceapa verde marunt, iar salata in fasii. Le punem intr-un castron si le amestecam impreuna cu sarea, piperul, uleiul si otetul.Asezam salata pe un platou si o decoram cu ouale taiate in...
Salata de cartofi
Taiem cuburi cartofii, ouale, castravetii, iar ceapa o tocam. Le amestecam si le asezonam cu sare si piper.Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Decoram cu ce avem prin casa si o servim rece. Merge perfect si pe post de garnitura langa un gratar.
Salata italiana cu rucola, cherry si mozzarela
Intr-o ceasca combinam otetul cu ceapa verde tocata si uleiul de masline. Amestecam apoi cu o frunza de busuioc si 2-3 fire de patrunjel verde tocate marunt. Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat....
Salata de varza rosie si snitele
Taiem varza rosie, un snitel si ceapa. Le punem intr-un vas si le amesatecam cu mustar, ulei si otet balsamic. Condimentam cu sare si piper si amestecam. Punem apoi salata in castronul in care vom servi si decoram cu cel de-al doilea snitel taiat bucatele mai mari. Pofta buna!
Salata Linda
Spalam si taiem rosiile cherry in jumatati, apoi spalam rucola. Taiem cele 2 feluri de branza in cuburi si apoi amestecam toate ingredientele. Le condimentam si servim.
Salata de vinete
Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc. Le lasam sa se scurga pe un tocator astfel incat acesta sa stea inclinat, lichidul din vinete trebuie sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar. Se toaca vinetele pe tocator sau se dau la mixer. Se...
Salata de fasole boabe
Amestecam intr-un bol fasolea, maslinele, patrunjelul tocat marunt si ceapa taiata julien. Punem peste acestea otetul, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Amestecam si servim. .Pofta buna!
Salata de varza murata
Taiem varza julien si apoi o amestecam cu chimen si ulei. Amestecam si servim. Pofta buna!
Salata de cartofi cu ton si rucola
Aceasta este o reteta de salata asezata in straturi, nu trebuie amestecata. Primul strat va fi din frunzele de rucola, peste care adaugam andiva taiata julien. Urmatorul strat va fi din cartofi. In acest moment saram si piperam compozitia. Punem apoi castravetele, masline, ceapa verde....
Salata de sfecla rosie
Taiem sfecla fiarta cubulete si o amestecam cu toate ingredientele. Aceasta salata o putem servi langa omleta, carne de vita la cuptor, sau pur si simplu ca aperitiv. Putem pune si un varf de lingurita de hrean ras si devine mai picanta. Este o salata delicioasa! Pofta buna!
Salata de pui cu crema Philadelphia
Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem intr-un castron. Adaugam salata verde taiata fasii. Tocam apoi ceapa verde, o punem in castron peste pui si salata. Turnam peste acestea zeama de lamaie, saram, piperam si adaugam sosul obtinut din amestecul de crema de branza, maioneza si smantana cate...