Se aseaza pe o farfurioara colorata vesel cele 2 felii de paine una langa alta, peste care se aseaza feliile de salam Palciego.Se potrivesc bine sa iasa fata rotunda.Se aseaza in josul fetei din salam felia de salam de sunca de culoare mai deschisa care se despica putin la baza.Apoi se taie o...
Se fierbe orezul in apa simpla pana scade apa si se umfla el.Apoi adaugam ceapa tocata si calita,morcovul ras marunt si calit si el,praful de sofran si 1 lingurita rasa de curry, 2 linguri de pasta de tomate si 1 lingura ulei de masline.Mai lasam pe foc mediu amestecand mereu. Cand devine maroniu...
Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau...
Se fierb legumele intregi fara coaja si se paseaza separat.Se prepara un piure galbui din cartofii fierti si pasati si galbenus de ou fiert tare si sfarimat sau trecut printr-o strecuratoare(impingeti galbenusul cu degetul mare prin strecuratoarea de ceai).Amestecati acest piure galben cu...
Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut.
Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc...
Se fierbe orezul intai in putina apa si apoi cand apa a scazut aproape de tot se adauga paharul de lapte si se mai lasa sa se umfle orezul si sa absoarba tot laptele.Adaugam spre sfarsit si putin sirop de capsuni pentru a-l indulci.
Separat topim ciocolata amaruie la Bain Marie si apoi o lasam...
Aperitive Ursulet
Se aseaza pe o farfurioara colorata vesel cele 2 felii de paine una langa alta, peste care se aseaza feliile de salam Palciego.Se potrivesc bine sa iasa fata rotunda.Se aseaza in josul fetei din salam felia de salam de sunca de culoare mai deschisa care se despica putin la baza.Apoi se taie o...
Maimutica de orez
Se fierbe orezul in apa simpla pana scade apa si se umfla el.Apoi adaugam ceapa tocata si calita,morcovul ras marunt si calit si el,praful de sofran si 1 lingurita rasa de curry, 2 linguri de pasta de tomate si 1 lingura ulei de masline.Mai lasam pe foc mediu amestecand mereu. Cand devine maroniu...
Vacuta Orezuta
Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau...
Piure cu buline
Se fierb legumele intregi fara coaja si se paseaza separat.Se prepara un piure galbui din cartofii fierti si pasati si galbenus de ou fiert tare si sfarimat sau trecut printr-o strecuratoare(impingeti galbenusul cu degetul mare prin strecuratoarea de ceai).Amestecati acest piure galben cu...
Somon cu crema de praz
Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut. Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc...
Veverita din orez cu ciocolata
Se fierbe orezul intai in putina apa si apoi cand apa a scazut aproape de tot se adauga paharul de lapte si se mai lasa sa se umfle orezul si sa absoarba tot laptele.Adaugam spre sfarsit si putin sirop de capsuni pentru a-l indulci. Separat topim ciocolata amaruie la Bain Marie si apoi o lasam...