Pai daca am visat-o si era buna, trebuia s-o fac! si a fost buna ca in vis ...
Prima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca puiul de gaina. Se lasa un sfert de ora la rece si apoi se intinde intr-o tava rotunda de tarta cu margini ondulate. Cat sta la rece aluatul, se pregateste umplutura.
Se scurg ciupercile si se calesc cu o lingura de ulei si un praf de sare, piper si curcuma. Se curata ceapa rosie si se toaca pestisori, se caleste in putin ulei cu apa. Se amesteca apoi ceapa rosie cu ciupercile.
Peste aluatul deja intins in tava se pune cu lingura sosul de rosii si se intinde bine cu o pensula, apoi se adauga cu lingura din amestecul de ciuperci cu ceapa rosie. Din loc in loc presaram bucatele de branza, de preferat sa fie grasa si moale, dar merge orice aveti in casa. Eu prefer branza in locul cascavalului.