![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Cele mai bune 5 plante cu frunzis in Feng Shui
Daca in timpurile stravechi, in China, rolul Feng Shui era de a gasi locuri si pozitii favorabile pentru case si sate intregi, in timp acesta s-a dezvoltat si s-a extins la o adevarata arta si tehnica de a aranja si organiza un mod de viata, prin gasirea locurilor potrivite pentru toate...
Din grădină: Arpagicul
Cultivarea Arpagicul se poate semăna succesiv, aproape în orice perioadă a anului, la intervale de trei săptămâni. Nu este o plantă pretenţioasă şi, deşi preferă solul uşor, se poate cultiva în majoritatea tipurilor de soluri, cu condiţia să foloseşti...
Preventie pentru Alzheimer
Unul dintre motivele pentru care specialistii in nutritie recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana este ca pestele contine acid docosahexaenoic (DHA), un acid gras polinesaturat de tip Omega-3. DHA reduce stresul oxidativ si imbunatateste plasticitatea sinaptica, capacitatea de...
Cele mai periculoase alimente „sănătoase”
Dressing-ul pentru salată Când toată lumea de la masa ta mănâncă o friptură şi cartofi prăjiţi, tu te mulţumeşti cu o salată. Sacrificiul tău ar putea fi în zadar dacă nu te lipseşti de dressing. Sosurile pentru salată făcute din smântână sau...
De ce este periculos zahărul
Consumat în cantităţi mici, zahărul era plăcut şi nu avea efecte grave asupra sănătăţii. Însă pe măsură ce a devenit tot mai ieftin oamenii nu s-au mai mulţumit cu o linguriţă pe zi, ajungându-se cu timpul la excesele de astăzi. În ţările dezvoltate,...
Sfaturi de la bucatari celebri, ca sa gatesti pe inima ta
1. Inlocuieste smantana cu iaurt fara grasime Pentru a nu schimba mult gustul unor preparate, atunci cand folosesti iaurt in loc de smantana, incearca urmatorul truc: pune iaurtul intr-un tifon fin si tine-l la scurs circa 30 de minute (sau mai putin - depinde de consistenta iaurtului); in...
Mituri despre frumusete
Tu stii daca iti ingrijesti corect pielea, parul sau unghiile? Internetul ne ofera o multime de sfaturi, dar oare sunt toate eficiente? Sau e timpul sa invatam sa filtram informatia si sa desfiintam miturile vechi de zeci daca nu chiar sute de ani? 1 Uleiul mineral si vaselina sunt...
Despre anghinare
Denumirea plantei: Anghinarie (Cynara Scolynmis.L.) / Cynara Scolynmis.L. Denumiri populare: anghina, angina Raspandirea: creste in toate zonele Romaniei, mai des intalnita in sudul tarii, la poalele padurilor. Perioada de vegetatie: infloreste din luna mai, sfarsitul lunii si pana la...
Sfaturi practice in bucatarie
Fiecare cantec are si descantec, asa zice o vorba din popor. De cate ori nu am cautat diverse trucuri pentru a scoate mirosul din frigider sau nu am stiut ce sa facem ca ouale sa nu crape cand se fierb, si multe alte trucuri pe care fiecare gospodina le afla de la bunica sau mama, sau, pur si...
Chimenul-condimentul cu proprietati curative
Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bautura spirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de...