Fierbem pestele in apa cu sare, dafin, salvie, boabe de piper, 10 minute, apoi strecuram, pestele il dezosam, dupa ce s-a racit bine il punem in blender impreuna cu oua, branza, usturoi, verdeata, sare, piper, rasturnam apoi compozitia intr-un bol, formam chiftelute sau luam din compozitie cu...
Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam...
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider
Pentru jeleu ,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de...
Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min
Intr-un castron amestecam branza...
Pui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand amestecand energic,zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si mac apoi faina...
Punem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam totul,mai lasam cateva minute sa se imbibe sucul in fructe apoi servim cu migade deasupra
Intr-o cratita punem sa fiarba cartofii curatati,taiati in sferturi sa cuburi,in apa cat sa-i cuprinda si putina sare;separat in tigaia cu ulei calim ceapa,adaugam leurda spalata si taiata marunt,rosiile pasate si lasam sa fiarba pana scade,dupa care oprim focul
Daca au fiert cartofii,adaugam...
Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte
Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai...
Cartofii si morcovii curatati, fierti nu prea tare, ii dam pe razatoarea mare, adaugam ceapa tocata marunt, sare, piper si amestecam cu 2 linguri maioneza, apoi compozitia o punem pe un platou sau intr-un vas. Pestele taiat in jumatati, partile cu coada le punem deoparte, iar restul le...
Punem intr-un vas pe foc untul,mierea,coaja rasa de lamaie cu tot cu zeama,fierbem pana se omogenizeaza apoi dam deoparte;adaugam faina cernuta cu praf de copt,amestecam energic cu telul sa nu ramana cocoloase,ouale batute cu un praf de sare si lapte;
omogenizam bine tot apoi rasturnam in...
Punem orezul spalat la fiert in supa iar dupa ce este gata,condimentam cu sare daca mai e nevoie,piper,punem capac si lasam deoparte
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,morcovul ras mare sau cubulete,putina apa iar dupa ce s-au inmuiat adaugam carnea,sare,piper,putin cimbru,bulionul si...
Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si...
Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;
rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;
framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca...
Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul.
Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la...
Intr-un bol amestecam cu telul sosul de soia cu 1lingura ulei de masline,sare,piper,punem pestele avand grija se se imbibe bine cu marinata
In tigaia cu restul de ulei incins calim ceapa ,usturoiul si ghimbirul pana devin aurii fara sa se arda,punem apoi pestele cu tot cu marinata si-l prajim...
Intr-un bol amestecam ouale batute cu sare si piper,adaugam faina,omogenizam bine pentru un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca e nevoie adaugam apa minerala;
trecem pestele prin acest aluat apoi prin pesmet si-l prajim in mult ulei dupa care-l scoatem pe prosoape de hartie...
Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand;
In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol...
Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati...
Calim ceapa, usturoiul in ulei incins, adaugam rosiile, supa, o conserva scursa si clatita cu apa rece. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care pasam cu blenderul vertical, punem din nou pe foc, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si a doua conserva, apoi servim cu verdeata deasupra.
Batem bine galbenusurile cu ulei ca si maioneza,adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,arome iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;rasturnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min
Dupa ce s-a racit,taiem blatul in...
Intr-un vas amestecam carnea cu ceapa tocata marunt;
intr-un alt vas pe foc calim ciupercile taiate marunt in 2linguri ulei,dupa ce a scazut apa din ele adaugam carnea si amestecam bine;
dupa ce carnea s-a albit,condimentam putin cu sare,piper apoi dam deoparte iar dupa ce s-a racorit putin...
Rosiile si ceapa curatate de coaja si taiate le inabusim in ulei cu putina apa,adaugam restul de apa,radacina de galangal,bulionul,sare,lasam sa fiarba 20min iar dupa acest timpscoatem galangalul,pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc,adaugam tapioca,busuiocul,amestecam sa nu se...
Punem 10-12 foi de placinta suprapuse, unse fiecare cu unt topit inclusiv ultima foaie, decupam discuri cu ajutorul unei farfurii sau ce aveti(eu am folosit inelul de inox).
Deasupra presaram migdale pe fiecare decupaj, le punem cu grija in tava cu hartie de copt, apoi dispunem pe fiecare in...
Bananele curatate le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita apoi le mixam bine impreuna cu zahar, arome, ulei adaugat cate putin.
La final incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt, bicarbonat si nuca.
Omogenizam totul bine, rasturnam in tava sau alta forma, punem rondele de...
In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute.
Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte.
Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si...
In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa...
Facem o crema fina si pufoasa din oua cu zahar,un praf de sare,arome,adaugam ulei cate putin,apoi iaurt,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;impartim aluatul in mod egal iar intr-un vas incorporam cacao
In forma rotunda cu hartie de copt,punem cu lingura aluat cu...
La inceput punem intr-o oala sa fiarba 20 min capurile spalate dupa care le scoatem fara sa aruncam apa iar dupa ce s-au mai racorit dezosam carnea si lasam deoparte
In oala pentru supa punem untul iar cand se incinge adaugam legumele taiate cubulete mici sau rase, impreuna cu putina apa si...
In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul decongelat si scurs sau pe cel proaspat,oparit,scurs si tocat marunt;amestecam totul bine iar dupa ce a scazut apa dam deoparte si dupa ce s-a racorit putin,adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete...
Galbenusurile batute bine cu zahar, untul moale, cacao,adaugam apoi nessul dizolvat in lapte caldut,apoi faina cu praful de copt cernuta,iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;omogenizam bine cu ajutorul mixerului pentru ca prima compozitie este destul de tare sa nu aveti...
Chiftelute de peste
Fierbem pestele in apa cu sare, dafin, salvie, boabe de piper, 10 minute, apoi strecuram, pestele il dezosam, dupa ce s-a racit bine il punem in blender impreuna cu oua, branza, usturoi, verdeata, sare, piper, rasturnam apoi compozitia intr-un bol, formam chiftelute sau luam din compozitie cu...
Verrines cu portocale si zmeura
Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam...
Budinca si jeleu de capsuni
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider Pentru jeleu ,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de...
Tort de primavara
Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min Intr-un castron amestecam branza...
Chec cu mac
Pui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand amestecand energic,zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si mac apoi faina...
Charoset-salata de fructe israeliana
Punem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam totul,mai lasam cateva minute sa se imbibe sucul in fructe apoi servim cu migade deasupra
Mancare de pastai cu sos de leurda
Intr-o cratita punem sa fiarba cartofii curatati,taiati in sferturi sa cuburi,in apa cat sa-i cuprinda si putina sare;separat in tigaia cu ulei calim ceapa,adaugam leurda spalata si taiata marunt,rosiile pasate si lasam sa fiarba pana scade,dupa care oprim focul Daca au fiert cartofii,adaugam...
Creme brulee cu ghimbir confiat
Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai...
Salata "Pesti in lac"
Cartofii si morcovii curatati, fierti nu prea tare, ii dam pe razatoarea mare, adaugam ceapa tocata marunt, sare, piper si amestecam cu 2 linguri maioneza, apoi compozitia o punem pe un platou sau intr-un vas. Pestele taiat in jumatati, partile cu coada le punem deoparte, iar restul le...
Prajitura cu miere
Punem intr-un vas pe foc untul,mierea,coaja rasa de lamaie cu tot cu zeama,fierbem pana se omogenizeaza apoi dam deoparte;adaugam faina cernuta cu praf de copt,amestecam energic cu telul sa nu ramana cocoloase,ouale batute cu un praf de sare si lapte; omogenizam bine tot apoi rasturnam in...
Orez gratinat cu carne
Punem orezul spalat la fiert in supa iar dupa ce este gata,condimentam cu sare daca mai e nevoie,piper,punem capac si lasam deoparte In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,morcovul ras mare sau cubulete,putina apa iar dupa ce s-au inmuiat adaugam carnea,sare,piper,putin cimbru,bulionul si...
Duo de peste
Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si...
Melc umplut cu gem
Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca; rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare; framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca...
Salata de boeuf
Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul. Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la...
Somon cu ghimbir si usturoi
Intr-un bol amestecam cu telul sosul de soia cu 1lingura ulei de masline,sare,piper,punem pestele avand grija se se imbibe bine cu marinata In tigaia cu restul de ulei incins calim ceapa ,usturoiul si ghimbirul pana devin aurii fara sa se arda,punem apoi pestele cu tot cu marinata si-l prajim...
Somon cu sos de busuioc
Intr-un bol amestecam ouale batute cu sare si piper,adaugam faina,omogenizam bine pentru un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca e nevoie adaugam apa minerala; trecem pestele prin acest aluat apoi prin pesmet si-l prajim in mult ulei dupa care-l scoatem pe prosoape de hartie...
Somon cu sos de leurda
Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand; In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol...
Colacel dulce cu mac
Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati...
Supa de porumb cu rosii
Calim ceapa, usturoiul in ulei incins, adaugam rosiile, supa, o conserva scursa si clatita cu apa rece. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care pasam cu blenderul vertical, punem din nou pe foc, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si a doua conserva, apoi servim cu verdeata deasupra.
Prajitura cu gem
Batem bine galbenusurile cu ulei ca si maioneza,adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,arome iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;rasturnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min Dupa ce s-a racit,taiem blatul in...
Mini-musaca
Intr-un vas amestecam carnea cu ceapa tocata marunt; intr-un alt vas pe foc calim ciupercile taiate marunt in 2linguri ulei,dupa ce a scazut apa din ele adaugam carnea si amestecam bine; dupa ce carnea s-a albit,condimentam putin cu sare,piper apoi dam deoparte iar dupa ce s-a racorit putin...
Supa de rosii cu tapioca
Rosiile si ceapa curatate de coaja si taiate le inabusim in ulei cu putina apa,adaugam restul de apa,radacina de galangal,bulionul,sare,lasam sa fiarba 20min iar dupa acest timpscoatem galangalul,pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc,adaugam tapioca,busuiocul,amestecam sa nu se...
Pizze cu fructe
Punem 10-12 foi de placinta suprapuse, unse fiecare cu unt topit inclusiv ultima foaie, decupam discuri cu ajutorul unei farfurii sau ce aveti(eu am folosit inelul de inox). Deasupra presaram migdale pe fiecare decupaj, le punem cu grija in tava cu hartie de copt, apoi dispunem pe fiecare in...
Chec cu banane de post
Bananele curatate le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita apoi le mixam bine impreuna cu zahar, arome, ulei adaugat cate putin. La final incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt, bicarbonat si nuca. Omogenizam totul bine, rasturnam in tava sau alta forma, punem rondele de...
Curcan cu spanac
In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute. Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte. Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si...
Bors cu urzici si ciuperci
In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa...
Prajitura Zebra
Facem o crema fina si pufoasa din oua cu zahar,un praf de sare,arome,adaugam ulei cate putin,apoi iaurt,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;impartim aluatul in mod egal iar intr-un vas incorporam cacao In forma rotunda cu hartie de copt,punem cu lingura aluat cu...
Supa de peste
La inceput punem intr-o oala sa fiarba 20 min capurile spalate dupa care le scoatem fara sa aruncam apa iar dupa ce s-au mai racorit dezosam carnea si lasam deoparte In oala pentru supa punem untul iar cand se incinge adaugam legumele taiate cubulete mici sau rase, impreuna cu putina apa si...
Cannelloni cu spanac
In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul decongelat si scurs sau pe cel proaspat,oparit,scurs si tocat marunt;amestecam totul bine iar dupa ce a scazut apa dam deoparte si dupa ce s-a racorit putin,adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete...
Prajitura marmorata cu branza
Galbenusurile batute bine cu zahar, untul moale, cacao,adaugam apoi nessul dizolvat in lapte caldut,apoi faina cu praful de copt cernuta,iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;omogenizam bine cu ajutorul mixerului pentru ca prima compozitie este destul de tare sa nu aveti...