Separam albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile spuma. Cand s-au intarit adaugam treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si la sfarsit cele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat si esenta. Dupa ce le-am incorporat le punem in forma de briose si le dam la...
Se taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate
cand a inceput sa scada punem foile de dafin ,sarea, piperul si ceapa tocata solzisori si incepem sa adaugam cate...
Se fierb ouale in apa cu sare ,se curata dupa care le taiem pe orizontal si le scoatem galbenusul
pasam bine galbenusul cu furculita ,il amesecam cu pateul ,maioneza si cipercutele taiate marunt
la sfarsit adaugam sare daca mai este nevoie
umplem jumatatile de oua cu compozitia obtinuta...
se spala puiul bine se condimenteaza ,si se pune pe vasul special de facut pui (nu stiu cum se numeste dar am unul din ceramica care la baza e ca o farfurie adanca si de aceea am profitat si am pus si cartofi jos)
cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii condimentam , dupa care ii...
Se pune laptele la fiert cu zaharul ,cand a inceput sa fiarba aduagam grisul in ploaie si amestecam continu pana incepe sa se ingroasa ,adaugam si ciocolata alba (eu am dat-o pe razatoare) dupa care luam compozitia dupa foc si adaugam margarina si amestecam pana se incorporeaza bine in compozitie...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Cand sunt bine batute adaugam zaharul , eu am folosit zahar pudra, devin mai pufoase albusurile, dupa care adaugam galbenusurile , uleiul si la sfarsit ingredientele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat. Punem compozitia in forma...
Se pun legumele la fiert si se lasa sa fiarba la foc moderat ,le lasam sa fiarba timp de 30-45 de minute dupa care strecuram supa ,legumele le pasam cu blenderul si treptat treptat adaugam smantana in ele. Cand totul s-a omogenizat adaugam sare dupa gustul fiecarei gospodine
La sfarsit adaugam...
se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute
Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca
Intre timp pregatim...
se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata
le punem pe toate intr-un lighean dupa care adaugam: zaharul.otetul,sarea ,boabele de piper si mustar ,foile de dafin si le...
condimentam fileul de pangasius pe ambele parti si il dam mai intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet
tapetam o tava cu hartie de copt si dupa ce am facut toate bucatile de pangasius le asezam in tava si le dam la cuptor cam 30 min cam pana incepe sa se rumeneasca pesmetul (eu...
Se spala bine puiul ,se fac crestaturi pe piept ,copanele dupa care in condimentam bine peste tot ,ii facem( masaj cu condimete)
brocoli spalat si desfacut in cat mai multe buchetele mici ,le condimentam si pe ele si bagam totul in punga pentru cuptor
lasam punga la cuptor timp de...
Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie
dupa ce s-au incorporat toate adaugam treptat faina pana obtinem o coca care se poate intinde ca o foaie
lasam coca la frigider timp...
Se curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)
Caramelizam...
Curatam legumele si le spalam bine dupa care le punem sa fiarba timp de 15 min
intr-o cratia cu o lingura de ulei punem carnati care au fost taiati rondele cu ceapa care a fost si ea taiata solzisori si le calim mestecand impreuna in ele ,dupa ce s-au calit punem orezul si apa ,adaugam si...
Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat...
se spala fileul de pangasius se da pe o parte cu sare ,pe cealata parte cu piper dupa care il dam prin faina ,prin oul batut inainte (ca la omlete)dupa care il dam prin pesmet
procedam cu fiecare bucata de pangasius la fel ,dupa ce le-am dat pe toate prin pesmet ne apucam sa le prajim in...
Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea),
Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele, cubulete dupa placul fiecarei gospodine
Lasam sa fiarba bine pana ce bobul de fasole se poate sfarama...
curatam merele de coaja si le dam pe razatoare dupa care adaugam zaharul ,zeama de lamaie,romul, stafidele si scortisoara
amestecam bine dupa care intindem aceasta compozitie peste foietaj si presaram pesmetul(care a fost putin prajit in unt) peste compozitia de mere dupa care...
se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe )
intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem bine ouale ca la omleta ,adaugam branza care a fost data pe razatoare ,cand s-a incorporat bine adaugam...
Se curata merele ,
intre timp punem apa cu zaharul la fiert ,
cand a inceput sa clocoteasca apa si s-a topit zaharul se adauga merele taiate cubulete si se lasa sa fiarba cam 20-30 min pana cand se lasa pe fundul oalei sau verificam cu o scobitoare sa vedem daca s-au inmuiat...
se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece
dimineata puNem fasolea la fiert cam 1 ora dupa care aduagam si legumele taiate marunT si lasaM sa fiarba la foc mic pana cand fasolea se poate sfarma cu degetul daca luam un bob
scurgem fasolea de apa dupa ce a fiert si o pasam...
taiem pieptul de curcan dupa preferinta fiecarei gospodine ,eu l-am taiat cam cat palma,il condimentam pe tot pe o parte cu sare pe cealata cu piper si le dam deoparte
punem tigaia cu ulei la incins si procedam cu fiecare astfel :dam pieptul prin faina -ou si la sfarsit prin pesmet
le punem...
se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida
se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca...
se amesteca ouale cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam si branza dulce esenta de vanilie ,zaharul vanilat si frisca o amestecam cu o spatula asa lichida cum este fara sa o batem o incorporam bine in compozitia de branza si la final adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lapte...
se face coca din oua ,zahar ,unt si faina ( http://www.bucataras.ro/retete/10795/biscuiti-crocanti.html )
se face o foaie care se coace intr-o forma de tarta si inainte de a o baga la cuptor o intepam din loc in loc ca sa se coaca uniform si drept, cam 30-45 de minute.
Dupa ce s-a racit...
se amesteca zaharul cu ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat putin cate putin pana obtinem o coca consistenta ca pentru foi
dam coca la firgider o ora si o...
se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca aveti arpagic il puneti asa cu tot cu coaja , ciupercile se curata de codite ,rosiile se lasa intregi
Asamblam frigaruile dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus asa :ciuperci ,ficat , ardei,...
se curata boabele de struguri de pe ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender
se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min,
cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba...
se pune orezul la fiert cu apa si sarea ,cand a inceput sa fiarba si a scazut cam 3 sfert se adauga laptele si se lasa sa fiarba. Cand este fiert se adauga zaharul si zaharul vaniliat
se orneaza cu gem de capsuni
se fierb cartofii ca pentru salata
legumele congelate le fierbem si pe ele vreo 15 min, iar ouale le fierbem sa fie tari (cam 10 min de cand incepe apa sa clocoteasca)
se curata cartofii fierti se taie cubulete ,legumele se lasa sa se scurga si se amesteca cu cartofi fierti si pestele...
Mini tarte cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile spuma. Cand s-au intarit adaugam treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si la sfarsit cele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat si esenta. Dupa ce le-am incorporat le punem in forma de briose si le dam la...
Carne de porc inabusita
Se taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate cand a inceput sa scada punem foile de dafin ,sarea, piperul si ceapa tocata solzisori si incepem sa adaugam cate...
Oua umplute cu ciupercute
Se fierb ouale in apa cu sare ,se curata dupa care le taiem pe orizontal si le scoatem galbenusul pasam bine galbenusul cu furculita ,il amesecam cu pateul ,maioneza si cipercutele taiate marunt la sfarsit adaugam sare daca mai este nevoie umplem jumatatile de oua cu compozitia obtinuta...
Pui la cuptor
se spala puiul bine se condimenteaza ,si se pune pe vasul special de facut pui (nu stiu cum se numeste dar am unul din ceramica care la baza e ca o farfurie adanca si de aceea am profitat si am pus si cartofi jos) cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii condimentam , dupa care ii...
Rafaello cu gris si ciocolata alba
Se pune laptele la fiert cu zaharul ,cand a inceput sa fiarba aduagam grisul in ploaie si amestecam continu pana incepe sa se ingroasa ,adaugam si ciocolata alba (eu am dat-o pe razatoare) dupa care luam compozitia dupa foc si adaugam margarina si amestecam pana se incorporeaza bine in compozitie...
Pandispan cu piersica
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Cand sunt bine batute adaugam zaharul , eu am folosit zahar pudra, devin mai pufoase albusurile, dupa care adaugam galbenusurile , uleiul si la sfarsit ingredientele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat. Punem compozitia in forma...
Supa crema de mazare
Se pun legumele la fiert si se lasa sa fiarba la foc moderat ,le lasam sa fiarba timp de 30-45 de minute dupa care strecuram supa ,legumele le pasam cu blenderul si treptat treptat adaugam smantana in ele. Cand totul s-a omogenizat adaugam sare dupa gustul fiecarei gospodine La sfarsit adaugam...
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)
se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute Se dau la cuptor cam 30-45 min la foc moderat ,cam pana incep sa se rumeneasca Intre timp pregatim...
Gogosari cu conopida in propria saramura
se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata le punem pe toate intr-un lighean dupa care adaugam: zaharul.otetul,sarea ,boabele de piper si mustar ,foile de dafin si le...
File de pangasius pane la cuptor cu piure si sos de rosii
condimentam fileul de pangasius pe ambele parti si il dam mai intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet tapetam o tava cu hartie de copt si dupa ce am facut toate bucatile de pangasius le asezam in tava si le dam la cuptor cam 30 min cam pana incepe sa se rumeneasca pesmetul (eu...
Pui la punga cu brocoli
Se spala bine puiul ,se fac crestaturi pe piept ,copanele dupa care in condimentam bine peste tot ,ii facem( masaj cu condimete) brocoli spalat si desfacut in cat mai multe buchetele mici ,le condimentam si pe ele si bagam totul in punga pentru cuptor lasam punga la cuptor timp de...
Biscuiti pentru cafea cu coaja de portocale
Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie dupa ce s-au incorporat toate adaugam treptat faina pana obtinem o coca care se poate intinde ca o foaie lasam coca la frigider timp...
Mancare de gutui (desert)
Se curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea) Caramelizam...
Pilaf cu legume si carnati bio
Curatam legumele si le spalam bine dupa care le punem sa fiarba timp de 15 min intr-o cratia cu o lingura de ulei punem carnati care au fost taiati rondele cu ceapa care a fost si ea taiata solzisori si le calim mestecand impreuna in ele ,dupa ce s-au calit punem orezul si apa ,adaugam si...
Tort cu crema de trufe
Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat...
Snitel de pangasius
se spala fileul de pangasius se da pe o parte cu sare ,pe cealata parte cu piper dupa care il dam prin faina ,prin oul batut inainte (ca la omlete)dupa care il dam prin pesmet procedam cu fiecare bucata de pangasius la fel ,dupa ce le-am dat pe toate prin pesmet ne apucam sa le prajim in...
Ciorbita de fasole cu cimbru
Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea), Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele, cubulete dupa placul fiecarei gospodine Lasam sa fiarba bine pana ce bobul de fasole se poate sfarama...
Strudel vienez
curatam merele de coaja si le dam pe razatoare dupa care adaugam zaharul ,zeama de lamaie,romul, stafidele si scortisoara amestecam bine dupa care intindem aceasta compozitie peste foietaj si presaram pesmetul(care a fost putin prajit in unt) peste compozitia de mere dupa care...
Budinca de conopida
se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe ) intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem bine ouale ca la omleta ,adaugam branza care a fost data pe razatoare ,cand s-a incorporat bine adaugam...
Nectar de mere
Se curata merele , intre timp punem apa cu zaharul la fiert , cand a inceput sa clocoteasca apa si s-a topit zaharul se adauga merele taiate cubulete si se lasa sa fiarba cam 20-30 min pana cand se lasa pe fundul oalei sau verificam cu o scobitoare sa vedem daca s-au inmuiat...
Fasole groasa cu aripioare de pui
se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece dimineata puNem fasolea la fiert cam 1 ora dupa care aduagam si legumele taiate marunT si lasaM sa fiarba la foc mic pana cand fasolea se poate sfarma cu degetul daca luam un bob scurgem fasolea de apa dupa ce a fiert si o pasam...
Snitel de curcan cu piure de cartofi si salata de rosii
taiem pieptul de curcan dupa preferinta fiecarei gospodine ,eu l-am taiat cam cat palma,il condimentam pe tot pe o parte cu sare pe cealata cu piper si le dam deoparte punem tigaia cu ulei la incins si procedam cu fiecare astfel :dam pieptul prin faina -ou si la sfarsit prin pesmet le punem...
Compot de mere
se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca...
Prajitura cu branza dulce
se amesteca ouale cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam si branza dulce esenta de vanilie ,zaharul vanilat si frisca o amestecam cu o spatula asa lichida cum este fara sa o batem o incorporam bine in compozitia de branza si la final adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lapte...
Tarta cu struguri si ananas
se face coca din oua ,zahar ,unt si faina ( http://www.bucataras.ro/retete/10795/biscuiti-crocanti.html ) se face o foaie care se coace intr-o forma de tarta si inainte de a o baga la cuptor o intepam din loc in loc ca sa se coaca uniform si drept, cam 30-45 de minute. Dupa ce s-a racit...
Biscuiti crocanti
se amesteca zaharul cu ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat putin cate putin pana obtinem o coca consistenta ca pentru foi dam coca la firgider o ora si o...
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan
se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca aveti arpagic il puneti asa cu tot cu coaja , ciupercile se curata de codite ,rosiile se lasa intregi Asamblam frigaruile dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus asa :ciuperci ,ficat , ardei,...
Gem de struguri
se curata boabele de struguri de pe ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba...
Orez cu lapte
se pune orezul la fiert cu apa si sarea ,cand a inceput sa fiarba si a scazut cam 3 sfert se adauga laptele si se lasa sa fiarba. Cand este fiert se adauga zaharul si zaharul vaniliat se orneaza cu gem de capsuni
Salata de legume cu ton
se fierb cartofii ca pentru salata legumele congelate le fierbem si pe ele vreo 15 min, iar ouale le fierbem sa fie tari (cam 10 min de cand incepe apa sa clocoteasca) se curata cartofii fierti se taie cubulete ,legumele se lasa sa se scurga si se amesteca cu cartofi fierti si pestele...