jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI188
Retete

Supa de brocolli

In Supe la 24 Aug 2010

se curata morcovii,ceapa si brocolli se curata si se desfac buchetele cat mai mici morcovii se calesc putin cu ceapa dupa care se adauga si buchetele de borcolli si se toarna cam 2 litri jumate de apa ,se lasa sa fiarba ,se adauga delicat sau sare daca mai este nevoie se lasa sa fiarba si...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 24 Aug 2010

se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul  si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca...

Salata de vinete

In Salate la 22 Aug 2010

se coc vinetele (eu le coc in cuptor sa nu fac fum) Dupa ce se coc vinetele se curata si de pun la scurs pe un tocator de lemn ,daca se poate se toaca cu un cutit de lemn se toaca ceapa marunt dovlecelul se curata de coaja si se fierbe , dupa ce s-a fiert se lasa la scurs si se face...

Castelul Alexandru

In Prajituri la 22 Aug 2010

se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si zaharul vaniliat adaugam esenta de rom,ungem forma cu ulei si turnam compozitia in...

Budinca paula

In Mancare copii la 19 Aug 2010

se fierbe laptele in clocot dupa care punem zaharul si amestecam pana se topeste ,adaugam praful de budinca care a fost amestecat in prealabil intr-o cana cu putin lapte rece cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam praful de budinca si amestecam bine timp de 1 min incontinuu sa nu se...

Pere in sos de vin

In Prajituri la 17 Aug 2010

se curata perele de coaja pune vinul impreuna cu mirodeniile , dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca...

Un altfel de cremsnit

In Prajituri la 15 Aug 2010

se coc foile la foc moderat timp de 25 min fiecare facem budinca conform plicului dupa ce am luat budinca de pe foc o lasam 5-10 min dupa care adaugam untul cubulete gelatina o punem la inmuiat in lapte timp de 10 min dupa care o topim la baimarin si o incorporam in budinca de vanilie...

Ciorbita de praz

In Supe/Ciorbe la 15 Aug 2010

se spala legumele si se taie rondele prazul,morcovi iar ardeiul si telina se taie fasii subtiri le calim intr-o lingura de ulei pana se inmoaie dupa care punem apa peste legume si lasam sa fiarba bine la foc mic , cand legumele au inceput sa se inmoaie adugam sare ,piper si borsul...

Budinca de branza dulce

In Mancare copii la 14 Aug 2010

se pun stafidele la inmuiat in lapte cald pentru a fi mai bun se amesteca branzica cu ouale batute in prealabil ca la omleta ,se adauga mierea si se amesteca bine ,dupa care se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie se ung niste forme cu unt si se pune compozitia si se da la cuptor cam...

Omleta cu ou si cartof

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2010

se curata cartoful,ceapa si se dau pe razatoare impreuna cu branza se taie fasioare mici de sunca si se calesc putin impreuna cu ceapa ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca cu branza si  cartofii dupa care se toarna peste slanina si ceapa calita se lasa sa se prajasca...

Mancare de cartofi cu carnita de curcan

In Curcan la 12 Aug 2010

se curata ceapa si se taie solzisori ,se caleste intr-o lingura de ulei cu carnita de curcan taiata cubulete , dupa ce s-a rumenit putin ceapa adaugam apa sa treaca peste ele cand a inceput sa se inmoaie carnea adaugam cartofii curatati si taiati in patru pe lung ,ii lasam 5 min dupa care...

Tort cu iaurt si jeleu

In Torturi la 2 Aug 2010

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar, gelatina se pune la inmuiat. Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 2 Aug 2010

se amesteca zaharul cu margarina si zaharul vanilat pana se topeste , e adauga oul dupa care punem faina care am amestecat-o cu praful de copt si framantam foarte bine dupa ce am framantat-o o bagam putin in frigider si ne ocupam de dovleac dovleacul il curatam si il dam pe razatoare si il...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

se fierb ouale ,se curata si de taie pe lung amestecam pateul cu maioneza si galbenusul de ou impartim cantitatea obtinuta in doua si pe una o amestecam cu ceapa tocata marunt si pe cealalta cu mararul tocat se umplu albusurile de ou si se orneaza dupa preferinte

Orez cu ciuperci si legume

In Mancaruri de post la 31 Iul 2010

se taie ceapa solzisori cu ardeiul,morcovul si se calesc intr-o lingura de ulei dupa ce s-au inmuiat se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba 15 min ,dupa care punem ceasca de orez si inca 3 cesti de apa si lasam sa fiarba la foc mic cand este aproape gata se pune porumbul si ciupercile...

Trandafiras cu mere

In Prajituri la 31 Iul 2010

Se taie merele felii subtiri dar nu se curata de coaja si se fierb cam 10-15 minute in apa cu o lingura de zahar Dupa ce s-au fiert merele si s-au inmuiat, dar sa nu se rupa, sa fie flexibile pentru a putea sa le rulam, le scoatem din apa si le lasam la scurs Taiem foaia in fasii cam de 5...

Panna Cotta cu sos de caramel

In Prajituri la 25 Iul 2010

Intr-un vas se amesteca smantana cu laptele si se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se adauga continutului plicului cu mix pentru Panna Cotta si se amesteca pana la omogenizare. se pune vasul inapoi pe aragaz si se fiebe inca 2 minute la foc mediu, amestecand usor....

Paste carbonara

In Spaghete la 24 Iul 2010

se pun pastele la fiert intre timp se taie sunca  fasii subtiri si se calesc in putin unt cu catelul de usturoi,taiat marunt smantana se amesteca cu cascavalul si galbenusul de ou si laptele cand pastele sunt gata fierte ,se scurg de apa si se lasa in aceeasi cratita in care au fost...

Prajitura "Valurile dunarii"

In Prajituri la 24 Iul 2010

 Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaua...

Tort cu frisca si branza dulce

In Torturi la 23 Iul 2010

am facut pandispanul in felul urmator: am batut albusurile separat ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si la final zaharul vaniliat ,praful de copt si faina ,amestecam bine cu mixerul punem comozitita intr-o forma (eu sunt fan forme de silicon) si mai pastram din compozitie cam 3...

Chiftelute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2010

se amesteca carnea cu patrunjlelul tocat marunt ,mararul,ceapa verde ,usturoiul pisat,cartoful il dam pe razatoarea mica ,si daca alegeti sa puneti plicul pentru chiftelute il pregatiti conform indicatiilor de pe plic ,si ciupercile le taiem marunt punem oualae si condimentam cu sare si piper...

Drob din maruntaie de curcan

In Curcan la 6 Iul 2010

Se fierb ficatul si inimile de curcan ,dar le fierbem separat. Ficatul cand il fierbem sa nu fie inecacios si sa fie mai gustos ii punem in apa o lingurita de zahar ,nu sare. Se fierb, se lasa sa se raceasca dupa care le tocam. Se toaca si verdeata si se amesteca cu maruntaiele de curcan....

Craciunul

In Prajituri la 6 Iul 2010

Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul. Se pune compozitia intr-o forma si se coace 45-60 min la foc moderat. Se mai inteapa si se mai...

Salam de biscuit cu ananas confiat

In Prajituri la 6 Iul 2010

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam stafidele ,cacaoa si margarina cubulete. Amestecam pana se topeste si punem si ananasul taiat cubulete. Sfaramam biscuitii cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de...

Tort cu mere si crema de zahar ars

In Torturi la 2 Iul 2010

 se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem...

Muffins Margaritar

In Prajituri la 25 Iun 2010

 O reteta rapida, menita sa-ti imbete simturile. Zaharul Margaritar, lapte, praf de copt, ciocolata rasa, unt, faina si oua, ingredientele-cheie ale unei specialitati americane. Excellent! Cuptorul la 200 grade cca 5-8 min. Topeste margarina si amesteca cu laptele. Adauga zaharul, oul...

Rulada cu biscuiti si banana

In Prajituri la 25 Iun 2010

 Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa si margarina cubulete  Amestecam pana se topeste. Sfaramam biscuiti cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de lichior si esenta de rom Crema alba...

Spanac cu ou

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2010

Calesc ceapa care a fost taiata solzisori dupa care pun orezul ,il las sa fiarba si cand este aproape gata fiert pun spanacul  care a fost curatat oparit si tocat. Mai lasam 10-15 min sa fiarba amestecand incontinu in el Se serveste cu ou ochi Pofta buna!!!!

Petit chinois cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Iun 2010

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina. Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi...

Musuroi de cartita

In Torturi la 21 Iun 2010

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful de copt si alunele macinate (eu am pus migdale in loc de alune). Blatul trebuie sa creasca cam 3-4 cm. Dupa ce s-a racit blatul se scobeste putin deasupra, lasand o bordura de 1-1,5 cm pe...

Afisate 151 - 180 din 214 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]