Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

In Prajituri la 8 Apr 2019

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de zahăr. Încălzim sucul de portocale și turnăm puțin peste drojdie. Amestecăm drojdia cu zahărul...

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

In Prajituri la 7 Apr 2019

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente,...

Smoothie de ananas cu kiwi si rodie

In Love Smoothies la 6 Apr 2019

Tăiem ananasul în rondele, le curățăm coaja și partea tare din mijloc, apoi le tăiem în cuburi. Curățăm cele două kiwi de coajă și, de asemeni, le tăiem în cuburi. Secționăm rodia și îi scoatem semințele. Cu ajutorul unui blender transformăm, pe...

Hummus cu leurda

In Mancaruri de post la 5 Apr 2019

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea hummusului. Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică. Spălăm leurda...

Placinta creata cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm,...

Lasagna cu spanac si branzeturi

In Lasagna la 31 Mar 2019

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze de busuioc, piper și sare, dacă mai necesită. Pentru amestecul de spanac cu brânzeturi, se...

Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2019

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le...

Salata de ton cu fasole rosie si gogosari

In Salate la 25 Mar 2019

Scurgem boabele de fasole roșie din conservă și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem bucățile de gogoșari, dar păstrăm sosul pentru a-l folosi la dressing. Tocăm gogoșarii în cuburi mai mici, cam cât boabele de fasole. La fel tocăm și ceapa roșie, curățată și...

Somon la grill cu condimente si rosii cherry

In Somon la 25 Mar 2019

Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Nu punem multă sare, pentru că este sosul de soia destul de sărat. Adăugăm mierea,...

Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

In Pastrav la 25 Mar 2019

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit....

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

In Prajituri la 18 Mar 2019

Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de sare peste albușuri, apoi adăugăm, treptat zahărul, pe care îl transformăm în zahăr...

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

In Mancaruri de post la 18 Mar 2019

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa...

Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra

In Prajituri la 17 Mar 2019

Pentru blatul marmorat, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Mixăm albușurile spumă presărate cu puțină sare, adăugăm, treptat, zahărul și le mixam până obținem o bezea fermă. Adăugăm...

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

In Mancaruri de post la 15 Mar 2019

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei încins. Curățăm morcovul, îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste ceapă....

Ciocolata de casa cu pudra de roscove si curmale

In Vegan / Raw vegan la 14 Mar 2019

Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste. Adăugăm și uleiul de cocos, un praf de sare și pudra de roșcove. Omogenizăm bine amestecul, picurând câte puțin din...

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

In Prajituri la 11 Mar 2019

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier. Măcinându-le la robot nu vor ieși uniforme, o parte vor fi măcinate fin, iar o parte mai grosier,...

Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2019

Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Trecem...

Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon

In Salate la 10 Mar 2019

Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Sau le lăsăm până când se...

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și...

Supa crema de urzici cu leurda

In Supe la 7 Mar 2019

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm...

Piept de pui umplut cu branza si spanac

In Pui la 4 Mar 2019

 Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au ieșit 4 foi. Batem ușor cu ciocanul de șnițele fiecare bucată de carne, dar cu grijă să nu...

Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit

In Love Smoothies la 4 Mar 2019

Frunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu. În consecință sunt nutritive și remineralizante și au efecte depurative, antioxidante, anticancerigene, etc. Frunzele de pătrunjel verde...

Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2019

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul,...

Pizza cu blat de dovlecel si branza

In Pizza la 2 Mar 2019

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute....

Smoothie de citrice si kiwi

In Love Smoothies la 25 Feb 2019

Un smoothie se prepară simplu, cu ajutorul unui blender. În primul rând, se curăță toate fructele de coajă. Apoi, vom lucra cu fiecare fruct în parte, pentru a asigura un joc de culori. Feliile de citrice au și o protecție albă și ușor amăruie, mai ales grapefruitul....

Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

In Pui la 24 Feb 2019

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins,...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

In Prajituri la 24 Feb 2019

Pregătim mai întâi umplutura de mere. Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli. Le amestecăm cu zahărul și le punem la caramelizat până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop....

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

In Prajituri la 19 Feb 2019

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm  zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere...

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2019

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Feliile de gogoșari le tăiem...

Ciorba de rata cu galuste de gris

In Ciorbe la 17 Feb 2019

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă. Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în...

Afisate 61 - 90 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]