Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

de Merisor in Prajituri, 7 Apr 2019 | 3697 vizualizari

 

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără zahăr, pentru că am folosit îndulcitor natural green sugar, pe bază de ștevie, îndulcitor care se regăsește și în bănuții de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 125 g îndulcitor natural green sugar
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g iaurt
  • 550 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare
  • bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar
  • bănuți de ciocolată albă și green sugar
  • green sugar pudra, pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri:

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția. Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină. Omogenizăm ambele compoziții. Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă. Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă. În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit. Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult. Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra. Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte. Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale