Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide. Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea...
Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine.
Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina. ...
Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. Framantati pana ce amestecul devine omogen....
Spalati si stergeti bucatile de peste. Condimentati-le si ungeti cu jumatate din zeama de lamaie. Incingeti o tigaie in care puneti cam o lingura de ulei de masline. Puneti pestele si frigeti-l cam 5 minute pe fiecare parte. Timpul poate sa difere in functie de grosimea rondelelor.
Cat se face...
Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10 minute. faceti o gaura in mijlocul fainii si adaugati sarea, restul de lapte cald, uleiul, ouale batute si drojdia. Framantati pana obtineti un aluat elastic si...
Spalati cartofii foarte bine cu o perie. Coaceti cartofii cu coaja cu tot la cuptor pana sunt patrunsi. Eu am facut asta seara, ca dimineata sa dureze mai putin restul prepararii.
Dupa ce s-au copt cartofii, lasati-i sa se raceasca si taiati-i in doua pe lungime. Cu o lingurita scobiti...
1. Amestecati cerealele cu alunele si fructele tocate marunt.
2. Intr-o craticioara topiti untul cu mierea si amestecati cu amestecul de cereale.
3. Pasati bananele cu o furculita si amestecati-le cu cele de mai sus.
4. Asezati intr-o tava hartie de copt si presati amestecul...
Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti...
Intr-un castron puneti faina, adaugati drojdia, adaugati oul, apa calduta, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un amestec omogen timp de aprox 10 minute. Lasati sa cresca la loc cald si acoperit timp de aprox o ora. Impartiti aluatul in opt bucati egale. Aplatizati bucatile de...
Blatul: Bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati mierea si untul moale la temperatura camerei si amestecati. Adaugati scortisoara, praful de copt si faina si amestecati. Puneti compozitia de blat intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26...
Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen.
Intindeti aluatul pe blatul de...
Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide. Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea...
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata
Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine. Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina. ...
Rulouri cu stafide si scortisoara
Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. Framantati pana ce amestecul devine omogen....
Somon cu sos de iaurt si lamaie
Spalati si stergeti bucatile de peste. Condimentati-le si ungeti cu jumatate din zeama de lamaie. Incingeti o tigaie in care puneti cam o lingura de ulei de masline. Puneti pestele si frigeti-l cam 5 minute pe fiecare parte. Timpul poate sa difere in functie de grosimea rondelelor. Cat se face...
O paine frumoasa
Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10 minute. faceti o gaura in mijlocul fainii si adaugati sarea, restul de lapte cald, uleiul, ouale batute si drojdia. Framantati pana obtineti un aluat elastic si...
Oua ochiuri in cuib de cartofi copti
Spalati cartofii foarte bine cu o perie. Coaceti cartofii cu coaja cu tot la cuptor pana sunt patrunsi. Eu am facut asta seara, ca dimineata sa dureze mai putin restul prepararii. Dupa ce s-au copt cartofii, lasati-i sa se raceasca si taiati-i in doua pe lungime. Cu o lingurita scobiti...
Batoane cu cereale si banane
1. Amestecati cerealele cu alunele si fructele tocate marunt. 2. Intr-o craticioara topiti untul cu mierea si amestecati cu amestecul de cereale. 3. Pasati bananele cu o furculita si amestecati-le cu cele de mai sus. 4. Asezati intr-o tava hartie de copt si presati amestecul...
Prajitura Zebra
Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti...
Chifle umplute cu branza topita
Intr-un castron puneti faina, adaugati drojdia, adaugati oul, apa calduta, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un amestec omogen timp de aprox 10 minute. Lasati sa cresca la loc cald si acoperit timp de aprox o ora. Impartiti aluatul in opt bucati egale. Aplatizati bucatile de...
Tort cu mere si crema de vanilie
Blatul: Bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati mierea si untul moale la temperatura camerei si amestecati. Adaugati scortisoara, praful de copt si faina si amestecati. Puneti compozitia de blat intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26...
Biscuiti fragezi pentru micul dejun
Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen. Intindeti aluatul pe blatul de...