Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. ...
Pieptul de pui spălat şi condimentat cu sare şi un pic de piper se pune pe un gratar încins bine şi se lasă la făcut. Când este gate se taie julienne. Căţelul de usturoi este pisat şi frecat un pic cu ulei. Separat într-un castron unde vom prepara dressingul se pune...
Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când...
Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute.
Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici....
Se curăţă vinetele de coajă pe fâşii în lungime după care se taie în două până la jumătate. Se desfac de-a lungul tăieturii, se sărează şi se lasă să se odihnească 30 min pe prosoape de hârtie. Se curăţă ceapa şi se taie în cubuleţe, se...
Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi...
Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.
Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.
Se pun 3...
Plăcintă cu brânză/Pide
Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. ...
Salată Cezar
Pieptul de pui spălat şi condimentat cu sare şi un pic de piper se pune pe un gratar încins bine şi se lasă la făcut. Când este gate se taie julienne. Căţelul de usturoi este pisat şi frecat un pic cu ulei. Separat într-un castron unde vom prepara dressingul se pune...
Fasole facaluita
Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când...
Mâncare de bame/Bame Yemeği
Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute. Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici....
Vinete umplute/ İmam Bayıldı
Se curăţă vinetele de coajă pe fâşii în lungime după care se taie în două până la jumătate. Se desfac de-a lungul tăieturii, se sărează şi se lasă să se odihnească 30 min pe prosoape de hârtie. Se curăţă ceapa şi se taie în cubuleţe, se...
Mahrube
Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi...
Ghiveci de legume
Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici. Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt. Se pun 3...