Plăcintă cu brânză/Pide

de nilguin in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 8589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 1 ou
  • 100 ml apă
  • drojdie cât o nucă
  • jumătate de linguriţă sare
  • un praf de zahăr
  • Sos: 
  • 300 g smântână
  • 1 ou 
  • o cescuţă lapte  
  • Umplutură:
  •  200 g telemea de vacă sau de oaie
  • 400 g brânză dulce
  • 1 ou
  • 100 g smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză/Pide:

Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. 

Împărţim aluatul în biluţe  pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm. Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei. După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou.

Se dă la cuptor până se rumeneşte. Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.

TIPS-URI

1

Se poate servi împreună cu un pahar de ayran 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză/Pide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac, branza si ciuperci