vinetele se coc,se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca
ceapa ,usturoiul,patrunjelul se toaca marunt
rosiile se taie cubulete
vinetele se freaca cu ulei si pasta tahini dupa care se incorporeaza restul ingredientelo,rosiile si uleiul de susan la sfasit,amestecand cu grija.
Se framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.
Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.
Fiecare bucata din cele 4...
Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.
Se adauga pe rand galbenusurile,coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.
Forma de copt se imbraca cu hartie de opt si se toarna...
Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se...
-Se freaca galbenusurile cu sarea, o ceasca de zahar pudra , 2 plicuri de zahar vanilat
-se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie
-faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza....
-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada....
Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .
Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.
Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore...
Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.
atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.
Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.
Se toarna faina si se amesteca...
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.
-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultatand 4 foi.
-Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la...
-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele...
Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)
Se taie ceapa verde
Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut .
Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune...
-se taie felii usturoiul si ghimbirul
-se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii
-carnea se taie cubulete
-se rumenesc usor usturoiul si ghimbirul in 3-4 linguri de ulei
-se adauga carnea carnea si se rumeneste si ea la foc iute
-se adauga ceapa si ardeiul si...
-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.
-se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele
-faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza...
-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.
-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai...
Se fierb fructele de mare in apa,sare,foi de dafin,rozmarin,boabe de piper,cam 5 minute.
Se face o maioneza dupa reteta pe care o agreati,in care adaugati 1-2 Lg de ketchup,2 Lg de smantana.,4 catei de usturoi zdrobiti cu presa.
Se amesteca fructele,dupa ce s-au racit,cu maioneza si se...
Ciupercile sa aiba palaria cat mai mare(se scot piciorusele,care pot fi folosite ptr o tocanita sau paste sau ce vreti dvs )
Se curata ciupercile,se incinge putin uleiul intr-o tigaie mai mare,(ulei cat sa acopere fundul tigaii),se pun ciupercile cu gura in jos,ca sa zic asa,se prajesc vreo...
Pieptul de pui se taie felii si se bate usor.
Se face o umplutura morcov, mar,sare,piper macinat si eu adaugat putina scortisoara,cam un sfert de lingurita.dar asta e optional.
Pe fiecare bucata de carne se pune o feliuta subtire de cascaval si umplutura.
Apoi se ruleaza si se prinde cu...
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Salata de vinete "combinata"
vinetele se coc,se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca ceapa ,usturoiul,patrunjelul se toaca marunt rosiile se taie cubulete vinetele se freaca cu ulei si pasta tahini dupa care se incorporeaza restul ingredientelo,rosiile si uleiul de susan la sfasit,amestecand cu grija.
Cornulete umplute-bestial de gustoase
Se framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic. Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata din cele 4...
Tort Pansy
Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia. Se adauga pe rand galbenusurile,coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt. Forma de copt se imbraca cu hartie de opt si se toarna...
Triunghiuri cu mere si ciocolata
Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se...
Prajitura Capricii
-Se freaca galbenusurile cu sarea, o ceasca de zahar pudra , 2 plicuri de zahar vanilat -se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie -faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza....
File de ton cu sos de mustar si orez picant
-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute -Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame. -Scoateti pestele si pastrati-l cald. -Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada....
Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana
Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare . Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute. Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore...
Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei
Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri. atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja. Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu. Se toarna faina si se amesteca...
Prajitura MIMOZA
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale. -Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultatand 4 foi. -Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la...
Fasolea mea batuta
-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele...
Salata Caesar
Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.) Se taie ceapa verde Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut . Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune...
Pui curry
-se taie felii usturoiul si ghimbirul -se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii -carnea se taie cubulete -se rumenesc usor usturoiul si ghimbirul in 3-4 linguri de ulei -se adauga carnea carnea si se rumeneste si ea la foc iute -se adauga ceapa si ardeiul si...
Chec cu nuca si portocale
-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele -faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza...
Orez prajit indonezian
-se spala orezul bine,pana ramane apa curata. -se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai...
Salata de fructe de mare cu maioneza
Se fierb fructele de mare in apa,sare,foi de dafin,rozmarin,boabe de piper,cam 5 minute. Se face o maioneza dupa reteta pe care o agreati,in care adaugati 1-2 Lg de ketchup,2 Lg de smantana.,4 catei de usturoi zdrobiti cu presa. Se amesteca fructele,dupa ce s-au racit,cu maioneza si se...
Ciuperci champignon cu lamaie
Ciupercile sa aiba palaria cat mai mare(se scot piciorusele,care pot fi folosite ptr o tocanita sau paste sau ce vreti dvs ) Se curata ciupercile,se incinge putin uleiul intr-o tigaie mai mare,(ulei cat sa acopere fundul tigaii),se pun ciupercile cu gura in jos,ca sa zic asa,se prajesc vreo...
Rulouri din piept de pui
Pieptul de pui se taie felii si se bate usor. Se face o umplutura morcov, mar,sare,piper macinat si eu adaugat putina scortisoara,cam un sfert de lingurita.dar asta e optional. Pe fiecare bucata de carne se pune o feliuta subtire de cascaval si umplutura. Apoi se ruleaza si se prinde cu...