Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider...
Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze.
Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa...
Mai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei.
Blatul
Pregatim un blat simplu, obisnuit.
Intr-un castron,mixam albusurile cu un praf se sare pana obtinem o spuma densa si tare.Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile,...
Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am...
Pastram ingredientele la temperatura camerei.
Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar.
Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic...
Lasam ingredientele la temperatura camerei.
Pregatim aluatul pentru foi.
Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul.
Cacaoa o amestecam cu faina. Peste...
Incepem cu siropul de zahar care necesita racire inainte de a fi folosit.
Punem un vas pe foc, cu zaharul brut. Asteptam sa se topeasca, apoi amestecam cu o lingura de lemn sa se uniformizeze si turnam apoi toata apa calda odata.
ATENTIE! Turnati toata apa deodata si apoi feriti mainile ca...
Mai intai, pornim cuptorul.
Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar.
Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate...
Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele.
Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite.
Adaugam faina amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Ar trebui sa obtinem o compozitie...
Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un prosop curat si m-am apucat de pregatit umplutura.
Dovleacul l-am curatat de coaja,l-am dat pe...
Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic.
Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la...
Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru minim o ora - doua.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand vreau sa fac rulada, eu nu le bat foarte mult, nu vreau sa obtin o compozitie prea tare. Adaugam indulcitorul, mixam incontinuare si apoi...
Pastram ingredientele minim o ora la temperatura camerei.
Intr-un castron, punem untul, un praf de sare si zaharul. Mixam bine pana devine pufos, apoi adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina peste compozitia de unt si mixam. Cand...
Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele.
Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece.
Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format...
Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa...
Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei.
Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o...
Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.
Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie...
Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele.
Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem mixa o banana in el.
Turnam iaurtul in cupe de sticla.
Capsunile le amestecam un pic la blender. Spuma de capsuni o strecuram apoi o turnam incet...
Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.
Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.
Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.
Luam o forma de copt,...
Pregatim aluatul cu o zi inainte.
Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi....
Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore.
Intr-un castron, punem untul moale, zaharul si un praf de sare si incepem sa mixam usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam cate un ou, mixand pana la incorporare dupa fiecare, pana...
Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie...
Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special.
Pornim cuptorul.
Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura....
Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am...
Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.
Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.
Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina...
Pornim cuptorul. Luam o forma de copt si asezam o hartie de copt umezita cu apa. Astfel, se asaza perfect in tava fara a face cute. Blatul de coace drept.
Intr-un castron, adaugam faina, zaharul, cacaoa si un praf de copt si unul de sare. Amestecam cu un tel. IN alt castron, punem...
Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma.
Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.
Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.
Il scoatem, il taiem in 4 si...
Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena.
Luam o tava, prevazuta cu hartie de...
Tarta cu ciocolata si cuisoare
Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider...
Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)
Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa...
Tort cu marmelada de fructe si ciocolata
Mai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei. Blatul Pregatim un blat simplu, obisnuit. Intr-un castron,mixam albusurile cu un praf se sare pana obtinem o spuma densa si tare.Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile,...
Spirale cu telemea
Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat. Am uns cu ou batut, am...
Fursecuri chitara
Pastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic...
Prajitura cu foi si crema de portocale
Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul. Cacaoa o amestecam cu faina. Peste...
Turta dulce aromata
Incepem cu siropul de zahar care necesita racire inainte de a fi folosit. Punem un vas pe foc, cu zaharul brut. Asteptam sa se topeasca, apoi amestecam cu o lingura de lemn sa se uniformizeze si turnam apoi toata apa calda odata. ATENTIE! Turnati toata apa deodata si apoi feriti mainile ca...
Chec cu cacao (de post)
Mai intai, pornim cuptorul. Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar. Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate...
Clatite americane cu sos de afine (reteta fara zahar)
Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele. Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite. Adaugam faina amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Ar trebui sa obtinem o compozitie...
Placinta cu dovleac si nuci
Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un prosop curat si m-am apucat de pregatit umplutura. Dovleacul l-am curatat de coaja,l-am dat pe...
Strudel cu mar si nuca
Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic. Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la...
Rulada cu fructe de padure
Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru minim o ora - doua. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand vreau sa fac rulada, eu nu le bat foarte mult, nu vreau sa obtin o compozitie prea tare. Adaugam indulcitorul, mixam incontinuare si apoi...
Negresa cu caise (reteta Multicooker)
Pastram ingredientele minim o ora la temperatura camerei. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare si zaharul. Mixam bine pana devine pufos, apoi adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina peste compozitia de unt si mixam. Cand...
Tort de cirese
Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele. Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format...
Sirop de trandafiri cu vanilie
Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa...
Minichecuri cu sirop de trandafiri
Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o...
Fursecuri cu lamaie si jeleu
Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei. Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie...
Spuma de capsuni cu iaurt
Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem mixa o banana in el. Turnam iaurtul in cupe de sticla. Capsunile le amestecam un pic la blender. Spuma de capsuni o strecuram apoi o turnam incet...
Tarta cu ciocolata si capsuni
Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei. Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios. Luam o forma de copt,...
Tarta frageda cu capsuni
Pregatim aluatul cu o zi inainte. Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi....
Prajitura Bounty
Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore. Intr-un castron, punem untul moale, zaharul si un praf de sare si incepem sa mixam usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam cate un ou, mixand pana la incorporare dupa fiecare, pana...
Fursecuri cu ciocolata
Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie...
Chec cu lamaie si mac
Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special. Pornim cuptorul. Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in...
Tort cu crema de castane si ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura....
Cornuri Bratislava
Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am...
Tort Sacher
Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare. Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina...
Tort de ciocolata
Pornim cuptorul. Luam o forma de copt si asezam o hartie de copt umezita cu apa. Astfel, se asaza perfect in tava fara a face cute. Blatul de coace drept. Intr-un castron, adaugam faina, zaharul, cacaoa si un praf de copt si unul de sare. Amestecam cu un tel. IN alt castron, punem...
Prajitura cu foi cu bulion
Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider. Il scoatem, il taiem in 4 si...
Prajitura Snickers
Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena. Luam o tava, prevazuta cu hartie de...