)) Este imbatabila aceasta Tina58. Oare ce nu se poate intelege ca suntem oameni nu roboti ,cu cele 5-6-7 simturi diferite . Avem preferinte , gusturi , creativitate culinara diferite . Cred ca un robot ar prepara milimetric si la gram o reteta setata din program . Farmecul prepararii este sa adugi, sa incerci , sa testezi gusturi si arome diferite .Uite aici stimabilo Tina un citat dintr-o revista culinara : ...
,, Ardeii sunt predispuşi pentru a fi umpluţi. După ce îi tai “capacul” nu mai ai nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că ardeiul se cere umplut. Aşa că nu este de mirare faptul că în mai toate bucătăriile lumii există câte un ardei umplut în fel şi chip, din Mexic şi până în Egipt.
Dacă, însă, facem referire strict la ardeii noştri umpluţi, aceştia îşi au originea în bucătăria levantină, de unde au umplut toată zona. Practic, toate bucătăriile regiunii au în patrimoniul gastronomic această reţetă, cu nuanţele specifice zonei. Turcii adaugă un strop de lămâie să taie din căldura verii, moldovenii – ai noştri şi ai lor – pun o lingură de mărar lângă tocătură, ardelenii – învăţaţi cu nărav de la unguri ca şi sârbii şi bosniacii – îi dau cu boia dulce, pentru gust şi culoare, în vreme ce grecii scapă o ramură de oregano – ca mai în orice – şi o frunză de mentă.
În rest carnea-i carne – musai vită pentru turci, porc pentru greci, porc sau amestecată cu vită pentru noi – orezul orez şi roşia roşie. Aşa că noi am luat ce-i mai bun din fiecare. Şi am făcut cea mai bună variantă. Garantat. Nu ocoliţi busuiocul, nu evitaţi vinul şi o să vedeţi ce va să iasă.
.... Si eu pun frunza de dafin si prepar la cuptor .
Nu scrie nicaieri ca nu-si prepara carnea tocata in casa . O fi vreo crima sa te duci la macelarie si sa-ti alegi o bucata de carne sa fie tocata in fata ta
...... cat despre Ava un alt cont fara activitate , probabil aceiasi marginita degustare .
..... iarta-ma Claudito nu m-am putut abtine