Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

de Kadia80 in Dulciuri, 8 Dec 2011 | 8985 vizualizari

 

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli:
« biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere;
« Tirggel » in Zurich, din faina si miere;
« Leckerli » in Basel;
« Brunsli » in Basel.

 

INGREDIENTE

  • 200g zahar  
  • 250g migdale maruntite  
  • 2 linguri de faina  
  • 1 varf de cutit de scortisoara  
  • 2 albusuri batute spuma  
  • 100g ciocolata neagra (85% cacao) topita pe bain-marie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun:

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa "la uscat" cel putin cateva ore, preferabil peste noapte.

Se taie in formele dorite (de regula stelute) si se "usuca" in cuptor la 190°C (cuptor cu ventilatie) pentru 5-8 minute.

 

TIPS-URI

1

intinsul foii de face intre foi cerate (de copt) si se toarna foarte mult zahar deasupra cand se taie. Eu le-am preferat mai "natur".

Daca ti-a placut reteta noastra "Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

kamy 1

15.12.2011, 18:37

mamaaaaaaaaaaa ce bine arata si ce buni cred ca sunt la fav ...ms

mamaieelena 1

19.12.2011, 11:38

buuunee stelutele

Valclaudia 1

11.12.2013, 22:51

vreau sa-i incerc si eu! Tare bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata