Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 4863 vizualizari

 

Din gama ce gatim dupa sarbatori cu ce avem in casa si nu vrem sa aruncam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani suc Cappy de portocala cu pulpa+ 1 cescuta
  • 1 borcan de gutui pt placinta 350 gr
  • 1 pachetel mic cu piscoturi(11 bucati)
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de crema pt prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie:

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.

Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.

Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.

Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.

Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

initial desertul urma sa fie facut cu orez cu lapte, dar cum sucul era deschis de 2 zile si uma sa fie aruncat pt ca avand pulpa si este fara conservanti se strica foarte repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ela68 1

06.01.2014, 21:04

sunt satula, dar tot as vrea o portie

laura_n 1

06.01.2014, 21:30

Simona, ai facut o bunaciune

diaconta 1

07.01.2014, 09:03

Interesanta combinatie ai facut Simonico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pshovnik - budinca de orez