Budinca de paine cu nugat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 8 Sep 2011 | 4509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g paine
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri nugat/crema de ciocolata
  • 2 linguri musli
  • +
  • 2 linguri nugat
  • 3 linguri lapte
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g nugat
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu nugat:

Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.

 Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.

 Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se omogenizeaza,apoi se adauga musli.

 O tava termorezistenta se unge cu unt si se pune compozitia. Deasupra se pune un sos facut din nugat si lapte si se intinge uniform.

 Budinca se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneaza si se serveste,calda sau rece cu sos de ciocolata.

Sos de ciocolata:

 Toate ingredientele pentru sos se pun intr-o cratita,pe foc mediu pana se omogenizeaza. Se pune intr-o cana sau pahar si se pune in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu nugat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

09.09.2011, 16:13

frumoasa prezentarea tare buna

kamy 1

09.09.2011, 16:23

o bunatate

anomisana 1

10.09.2011, 11:32

ciocolată....bun bun, vreau şi eu o bucăţică

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme