Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de susu in Crap / Caras, 1 Ian 2011 | 11648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Caras sau alt peste
  • Malai
  • Usturoi
  • Ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • faina

Condimente :

  • cimbru,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • oregano etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malai in ploaie. Daca vreti sa fiti sigura de reusita mamaligii, sa nu iasa cocoloase, puteti pune malaiul de la inceput cat este apa rece, tot in ploaie. Eu pun din ochi malaiul. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:03

gustos si dulce

Rose90Daisy 1

05.02.2011, 17:48

cred ca e foarte gustos !!!!
si arata foarte bine

Angusy 1

05.06.2013, 13:02

Ideal....foarte gustos....delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]