Desert chec in trei culori

de miremirc in Prajituri, 19 Iun 2012 | 42119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g unt
  • 125 ml lapte
  • 350 g faina (2 pahare)
  • 3 linguri cacao
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie)
  • 1-2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt treptat, coaja rasa de lamaie (eu nu am avut si am pus esenta de vanilie).

Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec, in care am asezat o hartie de copt. In restul de compozitie punem cele 3 linguri de cacao si omogenizam bine, apoi o intindem peste compozitia din forma de chec. Dam la copt , la temperatura potrivita, timp de circa 15-20 de minute, dupa care scoatem din cuptor checul si deasupra intindem cele 3 albusuri de ou batute spuma tare cu 1-2 linguri de zahar pudra.

Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand se rumeneste putin albusul de ou. Lasam sa se raceasca , apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, cu multa grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate si bezea