Checul este preferatul casei, un desert foarte versatil, iar această rețetă este una economică și spornică.
Pentru acest Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică, sunt necesare câteva ingrediente: un ou, făină, zahăr, ulei, lapte și cacao.
Cum se prepara acest Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică:
Pregătește o tavă mare de chec și tapetează cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 160 grade C.
Într-un bol, sparge oul, adaugă zahărul și mixează bine. Încorporează uleiul și adaugă esența de vanilie.
Adaugă o cană cu lapte, făina, praful de copt și puțină sare și mixează bine până obții o compoziție omogenă. Oprește o treime din aluat și încorporează esența de rom și puțină cacao.
Toarnă compoziția simplă în tava de chec, apoi deasupra pe cea cu cacao și marmoreaza ușor cu ajutorul unui băț de frigăruie.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 45 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit.
Este o bunătate și se face foarte ușor și din ingrediente economice.
Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.
Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.
Poftă bună!