Sunt minunate la micul dejun, cu o cana de cafea langa!
puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata
mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina
framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent
puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1,5 cm grosime
amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati
taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt
lasati 2 cm distanta intre rulouri
ungeti rulourile cu oul batut
coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra
intre timp pregatiti glazura: mixati untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara
scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug