Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon

de Sidy in Bucatarasi celebri, 12 Iun 2011 | 9936 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa, inspirata din minunatele retete ale lui Horia Virlan... Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de miel
  • 200 g carne miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • tarhon
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 250 g macris(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon:

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam sa fiarba si el.

Punem tarhonul , asezonam si mai lasam la fiert 5-10 minute.

Intr-un bol batem bine galbenusurile cu smantana, oprim focul si adaugam un polonic de ciorba peste galbenusuri.

Dregem ciorba cu galbenusurile cu smantana, amestecam sa se omogenizeze bine.

Daca nu puneti macris atunci acriti ciorba cu otet.

Presarati deasupra patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști