Cotlete de porc tavalite prin sos de ceapa verde

de ancutaCH in Mancaruri cu carne, 12 Mai 2012 | 3027 vizualizari

 

Este o reteta care am vazut-o saptamana asta la prima tv prezentata de bucatarasii tineri de la emisiunea ”Flavours-3bucatari”... si pentru ca mi-a placut foarte mult am vrut sa vi-o prezint si voua... in cateva cuvinte reteta simpla si rapid de facut si care a iesit delicioasa si frageda si sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de cotlete (cu/fara os sisorici)
  • 3 cepe verzi
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • piper -dupa preferinta
  • sare
  • 1 rosie maricica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc tavalite prin sos de ceapa verde:

Cotletele se spala bine si se usuca in prosop de hartie. Se pun pe un grill/gratar bine incins sa se rumeneasca putin pe fiecare parte.

Din ceapa, usturoi , ulei, sare si piper se face un mujdei prin care se tavalesc cotletele rumenite si se pun in tava cu tot cu sosul ramas.

Peste carne se zdrobeste rosia care apoi se lasa si ea in tava.

Se da la cuptor tava neacoperita , aproximativ 30 minute - depinde cat de bine facuta o preferati.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu pireu sau cartofi natur (eu am fiert cartofii si apoi i-am calit in tigaia in care am rumenit carnea si am adaugat un cub de unt ).

2

Deasemenea se serveste cu salata proaspata. (noi am avut salata de sfecla rosie- vezi poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc tavalite prin sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de ciuperci