Curry verde cu piept de pui

de Mitinita in Pui, 31 Aug 2014 | 3839 vizualizari

 

Cand ma gandesc la mancarea thailandeza, acesta mancare imi vine in minte. Una dintre cele mai cunoscute si apreciate de turistii straini.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri pasta de curry verde
  • 1 cutie de lapte de cocos
  • 1 vanata mica
  • 100 gr fasole verde din conserva
  • 250 g piept de pui
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita sos de peste (optional)
  • frunze de coriandru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry verde cu piept de pui:

Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de 1,5 cm. Vanata se curata si se taie in cuburi de marime egala. Fasolea se scurge de lichid.

Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Aveti grija cand inhalati fumul. Se adauga laptele de cocos si se amesteca. A nu se fierbe in clocot, laptele de cocos se va separa. Se adauga cuburile de vanata, fasolea verde si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.

Se adauga si pieptul de pui si optional sosul de peste. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele s-au fiert.

Se serveste cu orez la aburi si se presara deasupra frunze de coriandru.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry verde cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

01.09.2014, 20:48

Mitinita 1

01.09.2014, 21:04

va multumesc

Mitinita 1

01.09.2014, 21:04

Liliana, nu seamana deloc cu curry-ul indian, dar nu pot sa zic nici ca seamana cu ceva de la noi

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smântână şi ciuperci