Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

de oanapl in Prajituri, 23 Iul 2020 | 2440 vizualizari

 

retete de vara
Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru.
Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300g făină albă
  • 150g unt gras (min 82%, rece)
  • 50g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • esență de lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 3-4 linguri de apă rece
  • pentru umplutură:
  • 600g caise (fără sâmburi)
  • 200g vișine
  • 150g cireșe negre
  • 50g zahăr măcinat
  • 3 linguri amidon
  • pentru aluat sfărâmicios:
  • 75g făină
  • 50g zahăr
  • 50g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu caise, visine si cirese negre:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. 
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.

Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos.
Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.

TIPS-URI

1

Puteți pune zahăr mai mult, după gust. Eu am folosit 50g zahăr pentru toate fructele, iar tarta a ieșit mai acrișoară (pentru că așa ne place nouă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caise, visine si cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea