Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta.
Cernem faina cu praful de copt, peste compozitia de oua, amestecam usor cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 parti egale.
Crema de coacaze-intr-un ibric adaugam coacazele,zaharul,apa si punem pe foc pana ce se topeste zaharul si se ingroasa siropul,lasam sa se raceasca.
Mixam frisca cu crema de branza pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul,adaugam coacazea si omogenizam.Dam la rece pana ce ansamblam tortul.
Crema de ciocolata alba-Topim ciocolata cu 200 ml smantana si untul,acoperim cu folie alimentara si dam la rece (daca ne grabim punem vasul in congelator)pana ce se raceste si crema se ingroasa.
Mixam smantana ramasa cu zeama de lamaie pana ce devine pufoasa,adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-prima foaie-sirop-crema de coacaze(din care oprim cateva linguri)-a 2 foaie -sirop-1/2 crema de ciocolata alba-zmeura-a 3 foaie-sirop-crema de ciocolata amestecata cu crema de coacaze-a 4 foaie de blat-insiropam si dam larece 30 min dupa care imbracam tortul cu frisca si decoram dupa plac