Buna si varianta asta
Eu la orice gem/dulceata pun zahar dupa gust si intotdeauna s-au pastrat ok si au fost pe placul nostru.
Am eu un fix si niciodata nu intorc borcanele,nu-mi place ca sa fie dulceata pe capac,dimpotriva,vreau sa fie capacul curat cand desfac borcanul.
Fitze dom'le ))))))))
Foarte frumoasa prezentarea! Eu pun chiar si mai putin zahar, intre 300-400 gr la kg de fructe si la fel ca si Dia zic, a stat dulceata in camara si nici eu nu intorc borcanele...
eu asta cu intorsul borcanului am procedat pt prima oara anul trecut cand am gatit in premiera dulceata de afine+ alte 4 feluri si am indraznit si sterilizat asa, pe uscat, la cuptor (fara bain marie sau cu dulceata in ele) si le-am intors.
stau si acum bine-merci ca mai am de anul trecut, si de aceea mi-e frica sa procedez altfel, ca sa nu se strice (in conditii de caldura mare la bloc)
Laura Mi-am amintit ca dulceata de afine de anul trecut am facut-o cu doar 400g zahar/1kg fruct si sta bine merci si acum in conditii de cald la bloc; am editat si mentionat
De probat! Mai vin și eu cu un tips Capacele borcanelor, înainte de a le căpăci, le șterg cu un disc demachiant înmuiat în spirt Asta, deoarece am o cămară de bloc, nearisită și mai ales ticsită )
Cris, si eu am la fel camara. Teoretic, imediat se evapora spirtul dar n-ai vazut fiica-mea ce nas fin poate sa aiba. I se trage de fapt de la un colecist "stramb" pe care il are la 90grade si simte cele mai fine mirosuri care ii si fac rau, dealtfel . Ar depista sigur.