File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta

de iulianatanase in Salau, 26 Oct 2010 | 8690 vizualizari

 

Vazusem filmul "julie and julia" si mi-a starnit mult interesul acest sos beurre blanc de care ziceau ca-i nemaipomenit cu peste si m-am gandit sa-l incerc.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (platessa am avut eu,un fel de calcan)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • pt beurre blanc:
  • 3 cepe esalota
  • 100 ml.supa de carne
  • 150 ml vin alb de calitate
  • 80 gr.de unt
  • Pt garnitura de conopida:
  • o conopida micuta
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta:

Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs.

Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.Cand lichidul a scazut ,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara ,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.Se formeaza un sos alb,dens  foarte fin.Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.

Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce fileuri de peste aveti,important e su nu aiba oase

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salau bonne femme