Gomboti cu prune

de Bianca20 in Dulciuri, 20 Aug 2015 | 5554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi;
  • 2 oua;
  • 250-300 g. faina;
  • 4 lg. gris;
  • un praf de sare;
  • 1 lg. ulei;
  • 40 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 4 lg. zahar;
  • 1 lgt. scortisoara;
  • 8-10 prune;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se framanta. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul de cartofi. Eu am pus cam 250 g. Aluatul va fi lipicios si destul de moale dar daca veti pune mai multa faina vor iesi prea tari gombotii. Se pune uleiul pe foc. Se adauga untul si pesmetul. Se amesteca in continuu pana capata o culoare aramie, asemanatoare cu cea a zaharului caramelizat. Se opreste focul si se  adauga zaharul si scortisoara.Se pune o oala cu apa pe foc. Se rup bucatele de aluat cu mainile infainate si li se dau o forma rotunda. Se aplatizeaza, se adauga cate o pruna curatata de sambure (sau jumatate daca ies mici) si se impacheteaza, dandu-le forma initiala, cea rotunda. Se adauga praful de sare in apa fiarta, se pun gombotii formati si se lasa pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu o spatula si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi sau reci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]