Dragaveiul este denumirea olteneasca a steviei, uneori fiind stevia creata. Are gust putin acid ceea ce o face perfecta in ciorbe, fritatta, placinte etc.
Draga verisoara tzopaitoare, SIGUR ca intra si mancarita ta in acel "etc" , gustul e perfect inviorator in orice fel de mancare. Si unul dintre secretele cele mai bine pazite ale marilor chef-i este ca pun cateva picaturi de lamaie in mancaririle lor!
Mariana acum am descoperit reteta ta ! Cred ca este delicioasa...dar habar n-am ce e dragaveiul. Citind si mesajele am inteles de la tine ca "...sunt niste frunze ca si spanacul dar au un gust mai bun!cresc din pamant, "
Dar pina la urma m-am lamurit de tot...dragavei= stevie
Chiar am sa incerc ca noua ne place stevia....
Nota maxima de la mine....
wow Sidy dupa aproape 3 ani am vazut si eu mesajul tau! scuze , fara intentie! cred ca ai dreptate cu dragaveiul, el este un soi de stevie plin de fier, folosit de babe pe vremuri pt.a curma anemia tuberculoasa, asa am gasit pe net.