Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

de Bucataras in Prajituri, 6 Ian 2025 | 1512 vizualizari

 

Dacă vrei să te bucuri de un desert ciocolatos și bun, încearcă rețeta noastră de negresă cu mascarpone și ciocolată. Este irezistibil de gustoasă și se prepară repede.
Pentru această Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: ciocolată, unt, ouă, făină, zahăr, cacao, mascarpone.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă
  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 170 g zahăr
  • 150 g făină de grâu
  • 25 g cacao
  • 3 ouă
  • 1 praf de copt
  • esență de vanilie
  • Umplutura
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă:

Cum se prepara Negresa cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă:

 Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea 20 x 30 cm.

Topește untul într-o cratiță, apoi adaugă ciocolata și amestecă până se topește și se omogenizează ingredientele. Lasă compoziția la răcit.

Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare, 3/4 din cantitatea de zahăr și esență de vanilie. Mixează bine până când își dublează volumul. Adaugă, mixând continuu, ciocolata topită. 

Amestecă făina, praful de copt și cacaua, apoi încorporează ingredientele în compoziția lichidă. 

În alt bol, pune brânza mascarpone, un ou întreg, restul de zahăr și esență de vanilie. Mixează bine toate ingredientele până se omogenizează. 

Toarnă 3/4 din compoziția de negresă în tava pregătită, apoi așază din loc în loc câte o lingură din compoziția de mascarpone. Toarnă deasupra restul de compoziție de negresă. Cu ajutorul unui băț de frigăruie, marmorează negresa. 

Coace negresa în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 - 35 minute, în funcție de cuptor. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă negresă la răcit. O poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.

Este o prăjitură foarte gustoasă, pufoasă și ușor de pregătit. 

Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.

Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa