Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

de Panacris in Dulciuri, 18 Ian 2025 | 78 vizualizari

 

Așa ca la început de an 2025, aduc și eu o rețetă clasică și delicioasă! M-am inspirat de la prietena mea Simona Callas https://simonacallas.com/2020/01/nuci-verzi-cu-fistic-si-ciocolata/ TataZmeu a prins experiență, deja la a treia tură de copt coji de nuci, de data asta. A terminat cu spartul nucilor clasice! ;) 
Spor, răbdare și poftă bună! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 250 g, extract de vanilie 1 linguriță, făină albă tip 000 450 g, fistic măcinat 150 g, ouă la temperatura camerei 2 bucăți, zahăr pudră vaniliat 30 g, praf de copt 1 plic, esență de fistic 1 linguriță, praf de sare. Pentru cremă: frișcă lichidă 150 ml, ciocolată alba 300 g, cremă de fistic 100 g. Pentru tooping: fistic măcinat cca. 50 g
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic:

Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și esența de fistic într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.

Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.

Adăugăm fisticul măcinat, făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.

Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.

Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.

Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă.

Dar cu noua jucărie presa de nuci de la @KitchenShop, am scăpat de întors și mai ales că se coc 24 bucăți deodată! ;)

Din această cantitate de aluat mi-au ieșit aproximativ 160 de coji, deci 80 nuci umplute.

Frișca se pune la încălzit într-un vas cu fundul dublu, atenție să nu fiarbă, apoi se adaugă ciocolata alba mărunțită și crema de fistic. Apoi se amestecă până ce se inglobează toate ingredientele și se lasă la rece, acoperită cca. 3 ore sau cel mai bine până a doua zi. Înainte de a se folosi crema pentru a umple nucile, se mixează până ce se obține o textură aerată și pufoasă.

Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unesc două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos răzuită.

Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.

Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc.

Spor, răbdare și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video