Paine de casa si doi ani de bucataras

de Adi in Piine, 28 Apr 2016 | 4903 vizualizari

 

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul!
Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare acum. 
Bine, ce-i drept va cunosteam mai de mult, prin intermediul Merisoarei, care ma chema sa vad ce a mai postat cineva, ce replica a dat altcineva si tot asa, pana m-am decis sa vad singur cu ochii mei tot ce se intampla aici.
Si serbez azi doi anisori cu paine calda si pufoasa, ca tort nu stiu sa fac. :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 450 ml apa calda
  • 50 g drojdie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa si doi ani de bucataras:

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc.

Se prepara maiaua.

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina si se omogenizeaza amestecul.

Se lasa maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se transfera in adancitura din faina.

Se adauga treptat apa calda in care s-a dizolvat sarea, uleiul si smantana si se amesteca adaugand si faina de pe margini.

Se amesteca mai intai cu o spatula, apoi se transfera aluatul pe masa infainata si se framanta pana cand devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa aluatul la dospit, la loc cald si acoperit, pana cand isi dubleaza volumul, aproximativ 35-40 de minute, apoi se imparte in doua si se aseaza in tavile unse cu putin ulei.

Se mai lasa la crescut si in tavi, pana  cand trece usor de marginile acestora, apoi se dau tavile la cuptor pentru 40-45 minute la 180 de grade.

Este foarte buna si pufoasa!

Noi devoram o paine calda si simpla, asa de mult ne place.

TIPS-URI

1

Smantana adaugata in aluat face painea sa devina mai pufoasa si mai alba.

2

Inainte de a se introduce in cuptor, aluatul se cresteaza usor pentru un aspect placut.

3

Zaharul adaugat la maia, ajuta drojdia sa dospeasca aluatul mai rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa si doi ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:32

la cat mai multi ani pe Bucataras

Painea de casa e ceva mai buna asa ca eu nu o refuz niciodata

mihaelar63 1

01.06.2016, 00:11

Felicitari Adi Fain din partea ta sa o sustii si sa o secondezi pe Merisoara . Roata se intoarce Felicitari pentru retete si pentru timpul petrecut cu noi

Cris2711 1

24.10.2016, 17:56

Acum am facut si eu reteta ta,e la cuptor,miroase atat de bine,abia astept sa savurez paine de la casa Udrea )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara