Imi plac prajiturile cu fructe si imi era tare dor de o prajitura cu muuuuuuulte fructe.Am ales ciresele si coacazele rosii ,iar pentru blat m-a inspirat "pandispanul genovez" postat de AlexJ.Rezultatul a fost o "nebunie de fructe" ,o combinatie delicioasa de dulce acrisor, intr-un blat neasteptat de pufos.
Pandişpan:
Cremă:
Pandişpan:
Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand compozitia devine spumoasa,de consistenta unei smantani.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam in continuare pana la racire.
Se adauga faina,amestecand usor,avand grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta fiind singurul agent de crestere a prajiturii.
Se adauga apoi si untul topit si racit,turnandu-l usor pe marginea vasului si amestecand usor pana la incorporarea sa.
Coacazele rosii le-am adaugat usor in compozitie (mi-ar fi placut sa se vada in blat ca niste bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza in fiecare bucatica).
Se pune compozitia intr-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a scos samburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug zahar.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea cand este copt.
Se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Crema Marcarpone se amesteca cu untul si zaharul pudra.
Jeleu:
Ciresele fara samburi se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient cat sa-l putem pune peste crema.
Asamblare:
Peste blatul racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.