Pasca fara aluat cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 4447 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
M-am inspirat pentru aceasta pasca de la Jamila, am inlocuit stafidele cu merisoare si a iesit o bunatate de pasca! Multumesc Jamila! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g branza de vaca dulce
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 4 lg rase de faina
  • 4 lg gris
  • 100 g unt
  • 100 g merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu branza si merisoare:

Intr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pun peste compozitie. Se amesteca cu un tel pana se incorporeaza bine. La final se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte.

Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie iar pe mijloc aurie.

Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra zahar pudra.

2

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

3

In functie de gusturi se mai poate adauga zahar in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

04.05.2016, 10:16

Tare buna a fost! Va mulțumesc!

reisnaor_2006 1

04.05.2016, 12:40

marcela1979 1

04.05.2016, 14:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]