Placinta cu spanac si foi Phyllo

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 4078 vizualizari

 

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti. Mie imi place spanacul tare mult si il consum de cate ori pot.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 
  • 1 kg spanac congelat 
  • o ceapa medie 
  • pasta de tomate 
  • o legatura marar verde 
  • sare/piper 
  • zeama de lamaie dupa gust 
  • o ceasca de ulei pentru uns foile 
  • susan sau mac pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si foi Phyllo:

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura. Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac. Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.

Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca). Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti).

Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca. Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns. Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac. Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere! Se coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si foi Phyllo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu mazăre(de post)