Din aluatul de plăcintă pregătit acum câteva zile, am făcut o plăcintă simplă și bună, fix cum făcea bunica. Este o plăcintă foarte gustoasă și spornică și merită să o faci și tu.
Pentru această Plăcintă rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, drjodie, ulei, telemea, brânză de vaci.
Cum se prepara Plăcinta rulată cu brânză - Rețeta simplă ca în copilărie:
Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor.
Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și puțin ulei.
Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei.
Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit până își dublează volumul.
Într-un bol mare, fărămițează telemeaua, adaugă brânza de vaci și ouăle. Amestecă bine toate ingredientele și, dacă mai e nevoie, potrivește gustul cu sare.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în două porții egale. Întinde fiecare bucată în strat subțire și picură puțin ulei pe toată suprafața. Pune jumătate din compoziția de brânză și întinde-o pe tot aluatul. Rulează strâns aluatul până la jumătate, apoi rulează-l din cealaltă parte ca să obții un rulou dublu. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Unge cu ulei și tapetează cu puțină făină o tavă de copt și așază plăcinta în ea.
În bolul în care a fost brânza, sparge un ou și amestecă bine, luând de pe margini brânza rămasă. Adaugă puțin ulei și amestecă, apoi toarnă compoziția peste plăcintă și unge-o pe toată suprafața.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ o oră.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit.
Este foarte gustoasă și spornică.
Încearcă și rețeta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.
Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu iaurt și gris.