Porumb in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 6600 vizualizari

 

Este o reteta foarte veche. In cea originala se curata porumbul in lapte de pe stiuleti. Acum cand exista congelat se poate face oricand. Este foarte bun in salate si inlocuitor pentru capere.

 

INGREDIENTE

  • 400g porumb in lapte (congelat)
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb in otet (reteta Motan):

Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute).

Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute.

Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cute si invelite in prosoape ude.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza pana sus cu otet si se pun capacele.

Se invelesc in patura si se lasa la racit pana a doua zi.

Se pun in camara si sunt bune de folosit in 3-4 saptamani.

Se folosesc la salate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]