Pot spune ca am fost multumita de prajitura pe care am pregatit-o, partial inspirata din cartea de bucate Multicooker. Ce as modifica eu sunt gradele, in loc de 180 cat scrie in carte as pune 170-175 grade, pentru ca desi am selectat 45 de min in loc de 50 cat scria acolo, pe fund a fost copt putin mai tare. In rest numai de bine pot sa zic pentru ca nu a mai trebuit sa stau sa preincalzesc cuptorul de la aragaz si sa ma uit cand e gata pentru ca aparatul m-a anuntat cand a terminat programul.
Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine cremoasa. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Razuim o jumatate de lamaie si stoarcem zeama tot de la o jumatate de lamaie si omogenizam. La final incorporam aprox o lingura de afine.
Ungem vasul cu unt sau margarina si turnam compizitia in ea niveland frumos cu spatula.
Deasupra mai punem o lingura de afine si apasam putin sa intre in aluat.
Inchidem capacul si selectam functia "bake", setam temperatura la 170-175 grade ( eu am pus pe 180 dar recomand o temp. mai mica) si timpul de coacere 45 de min si apasam butonul start.
In acest timp mergem si ne uitam la serialul nostru preferat :).
Cand s-a gatat programul am deconectat aparatul de la priza si am mai lasat prajitura 5 minute cu capacul inchis.
Dupa acest timp am rasturnat prajitura pe o farfurie si apoi am rasturnat-o pe o alta farfurie ca sa fie iar cu partea cu fructe in sus(eu nu am avut grija si mi-a alunecat pe marginea farfuriei motiv pt care am cam rupt prajitura, voi sa nu faceti ca mine :)) ).
Pudram cu zahar pudra apoi servim.
1
Aceasta prajitura puteti sa o faceti si la cuptorul normal, deci reteta e buna pt orice tip de cuptor. Chiar va recomand sa o faceti pentru ca e delicioasa combinatia de lamaie cu afine.
2
In loc de lamaie puteti folosi alte arome care va plac si la fel si la fructe